Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

A Lange & Sohne horloge verkopen, veilen of taxeren

A Lange & Sohne horloge verkopen

Wilt u een A Lange & Sohne horloge of zakhorloge verkopen bij een vertrouwd adres? Horlogewisselkantoor is een betrouwbaar adres en is onderdeel van het Goudwisselkantoor. Wij kopen al meer dan 25 jaar gouden horloges in van topmerken waaronder A Lange & Sohne. Wilt u weten wat uw horloge waard is? Kom langs voor een vrijblijvende taxatie van uw horloge en wellicht is uw horloge meer waard dan u denkt. Sommige horloges hebben meer waarde dan de goudprijs en kunnen verzamelwaarde bezitten.

A Lange & Sohne horloge veilen

Veilen van uw A Lange & Sohne horloge wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met Veilinghuis De Ruiter. Merkhorloge kunnen een hoge opbrengst genereren op een veiling. Vele liefhebbers en verzamelaars komen bij elkaar om te bieden op mooie horloges. U kunt u voordeel doen door uw A Lange & Sohne horloge te veilen. Onze veiling wordt gepromoot in vakbladen en op internet.

Geïnteresseerd in onze veiling? Kom langs in een van onze kantoren. Onze taxateurs zullen uw horloge beoordelen. Wij kunnen dan beoordelen of uw horloge geschikt is en moet u de werkwijze bespreken. Onze horloge-expert zal uw horloge taxeren op het hoofdkantoor in Klaaswaal en een schatting maken van de mogelijke opbrengst. Wanneer wij tot een akkoord komen wordt uw A Lange & Sohne horloge voor veiling aangeboden. Voor verdere  informatie op onze werkwijze bij het veilen en wat het allemaal inhoud kunt u een bezoek brengen aan een dichtstbijzijnd kantoor of onze pagina Veiling bekijken.

A Lange & Sohne horloge kopen

Naast het inbrengen van A Lange & Sohne horloge horloges kunt u ook deelnemen aan onze veiling. Zo kunt u bieden op meerdere horlogemerken en ander kostbaarheden. Voor dat u kunt deelnemen aan de veiling dient u zich te registeren op de website van Veilinghuis De Ruiter of via het Hoofdkantoor. Onze veiling wordt in onze veilingzaal gehouden in Klaaswaal en online. Voor de veiling worden er kijkdagen georganiseerd. Zo kunt u al onze kavels bekijken.

A Lange & Sohne horloge taxeren

Naast het inkopen en verkopen van horloges kunt u ook uw A Lange & Sohne horloge laten taxeren.Onze taxateurs kunnen uw horloge op waarde schatten. Heeft uw horloge meer waarde dan de goudprijs en wilt u een officieel document waarin de waarde wordt vastgelegd? Onze horloge-expert zal voor u een taxatierapport opmaken die u kunt gebruiken voor de verzekering, boedelscheiding of erfenis verdeling. Voor het opstellen van een officieel taxatierapport zijn kosten verbonden. Deze kunnen verschillen omdat elke klant andere eisen stelt.

A Lange & Sohne horloge historie

Ferdinand A Lange was een uitstekende technicus en horlogemaker en komt in de leer bij Friedrich Gutkaes. Hij krijgt de opdracht een klok te maken voor het Semper Opera House. Deze klok gaf de uren elke 5 minuten aan. Aan de ontwikkeling van deze klok was Ferdinand betrokken op 15 jarige leeftijd. Hij was gefascineerd door tijd en heeft in Londen en Parijs gestudeerd.

Adolf Ferdinand werd geroemd om zijn zakhorloges. Ook de Russische Tsaar valt het op en besteld er een. Deze was zo geïmponeerd dat hij een dasspelt stuurde gezet met diamanten.

Het is 1845 als Ferdinand A Lange zijn eigen atelier begint in het plaatsje Glashütte in Duitsland. Hij noemt het Manufactory. Hij neemt lokale mensen in dienst die hij opleid als horlogemaker en studies aanbood om zich beter te ontwikkelen. Ferdinand werd een bekende horlogemaker in de gemeenschap van Glashütte. Door zijn innovaties wordt het merk in 1851 bekend en over de hele wereld verkocht.

In 1871 werd het Verenigde Duitse Rijk gevormd wat de economie stimuleerde. Er was een grote vraag en mooie versierde zakhorloges en gecompliceerde uurwerken. Dit was een bloeiende tijd voor de firma.

In 1873 geeft Adolf het familiebedrijf door aan zijn zoons Richard en Emile. Zo ontstaat de naam van het bedrijf A Lange & Sohne. Zoon Richard was een genie, net als zijn vader, en ontwikkelde meer dan 27 octrooien en innovaties. In 1898 resulteerde dat in een opdracht voor Kaiser Wilhelm. Hij ontwierp een van de mooiste zakhorloges van de 19e eeuw. Deze werd gepresenteerd tijdens een bezoek van de Ottomaanse Sultan.

De derde generatie kwam aan het roer. De broers Gerhard, Otto en Rudolf namen de zaken waar.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de markt stil maar het bedrijf hield stand door horloges te leveren voor de marine en zeilers. Kleinzoon Walter, die ook leerde voor horlogemaker, moest dienen in het leger. Helaas werd het bedrijf tijdens de oorlog verwoest.

In 1989 gaat Walter met zijn familie terug naar Glashütte en begint opnieuw in 1990. Met steun van IWC en Jaeger LeCoultre. Een aantal jaren later presenteerde hij vier nieuwe polshorloges. The Lagne, Saxonia, The Tourbillon en de Arkade. Dit wordt een groot succes en A Lange & Sohne.