Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Audemars Piguet horloge verkopen, veilen of taxeren

Audemars Piguet horloge verkopen

Audemars Piguet is één van de oudste horlogehuizen van de wereld. Al sinds 1875 maakt het familiebedrijf horloges van de hoogste kwaliteit. De meeste mensen zijn erg gecharmeerd van het model Royal Oak. Ook de sinds 1993 verschenen model Audemars Piguet Royal Oak Offshore is heel erg populair. Wellicht bent u of was u ook één van de liefhebbers. Bij het Horlogewisselkantoor richtten wij ons op het inkopen van exclusieve horloges en zakhorloges. Vooral de herkenbare Royal Oak is een populair model die vaak van eigenaar wisselt.

Wilt u geholpen worden in uw regio door mensen die verstand hebben van horloges en andere kostbaarheden? Kom dan langs in een Horlogewisselkantoor in uw regio. De drempel is laag want u kunt zonder afspraak langs komen voor een vrijblijvende taxatie van goud, zilver en natuurlijk horloges.

Bekijk direct alle locaties

Audemars & Piguet combineren hun expertise

Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet

Audemars Piguet werd in 1875 opgericht door de 23 jarige Jules Audemars en de 21 jarige Edward-Auguste Piguet. De fabriek werd gevestigd in het Zwitserse plaatsje Le Brassus, gelegen in de Vallee du Joux, een regio waar in die periode veel gecompliceerde horloges werden gemaakt. Zowel Audemars als Piguet kwamen uit een familie van horlogemakers en waren zelf ook al vanaf jonge leeftijd actief als horlogemaker.

Audemars had ruime ervaring met het maken van ruwe uurwerken (ebauches) met diverse complicaties. Piguet werkte zelfstandig als meester horlogemaker. Hij deed de assemblage, controleerde alle onderdelen en deed waar nodig de afstellingen aan het uiteindelijke uurwerk.

Ze besluiten hun expertise te bundelen en samen richtten ze Audemars Piguet op. Dit werd al snel een doorslaand succes en Audemars Piguet groeide snel uit tot een prestigieus horlogemerk. Vanaf het begin werden de taken verdeeld. Audemars richtte zich op de technische kant en Piguet op de zakelijke kant en het ontwerpen van de horloges.

Jules Audemars overleed in 1918 en Edward-Auguste Piguet in 1919, maar het bedrijf bleef in handen van hun families. Ze werden opgevolgd door Paul Louis Audemars en Paul Edward Piguet. Net als een voorgangers zetten zij de traditie voort door slimme en creatieve innovaties door te voeren. Tot op heden is Audemars Piguet één van de weinige grote horlogemerken welke nog steeds in handen is van de oprichters-families.

Audemars Piguet specialiseert zich in gecompliceerde horloges

Vanaf het begin richtte Audemars Piguet zich op de productie van gecompliceerde zakhorloges. In 1882 werd de eerste chronograaf met minutenrepetitie ontwikkeld, gevolgd door een uniek en bijzonder 18 karaat gouden zakhorloge. De  “Grande Complication” werd in 1889 gepresenteerd met een indrukwekkend aantal van 7 complicaties. Dat betekend dat dit uurwerk zeven verschillende functies heeft. De wereld was onder de indruk en op de wereldtentoonstelling in Parijs, L’Exposition de Paris, werd een medaille gewonnen.

In 1892, lang voordat polshorloges bekendheid kreeg, werd het eerste polshorloge van Audemars Piguet met eeuwigdurende kalender gemaakt.

Niet alleen op het gebied van complicaties weet Audemars Piguet de grenzen te verleggen. Ook in de afmetingen van uurwerken worden de grenzen opgezocht. Zo werd in 1915 het kleinste horloge met vijfminuten repetitie gemaakt met een diameter van slechts 15,8 mm. In 1925 werd een zakhorloge uurwerk gemaakt met een dikte van slechts 1.32 mm dik. In 1946 werd het allerdunste polshorloge gemaakt, gevolgd door het dunste automatische polshorloge in 1967, met een dikte van slechts 2,45 mm.

In 1951 startte Audemars Piguet met het gebruiken van referentienummers voor de verschillend modellen. Tot dan toe werden vrijwel alle modellen in kleine oplages gemaakt en werden veel horloges op bestelling gemaakt. Echter werd er na 1951 ook vaak afgeweken van de bestaande modellen en werden verschillende varianten van een model gemaakt. Vrijwel alle horloges van Audemars Piguet in deze periode waren zeer elegante horloge met een of meerdere complicaties zoals chronograven, minutenrepetitie en/of eeuwigdurende kalenders.

De quartz-crisis werd ingeluid door de introductie van het quartz horloge door Seiko in 1969. Deze nieuwe technologie was goedkoper en nauwkeuriger dan mechanische horloges en werd razendsnel populair. Veel Zwitserse horlogemerken aarzelden in de overstap naar de productie van Quartz horloges en hielden grotendeels vast aan de productie van mechanische horloges. Door de dalend vraag naar mechanische horloges kwam de Zwitserse horloge industrie in zwaar weer. Audemars Piguet was hierop geen uitzondering en zag in dat er een radicale keuze gemaakt moest worden om het bedrijf te redden.

De Royal Oak wordt gelanceerd

Er werd een uitgebreid marktonderzoek gedaan en daaruit bleek dat er op de Italiaanse markt behoefte was aan een luxueus stalen horloge.
Tot dan toe waren luxe horloge altijd gemaakt van goud of een ander edelmetaal.
De dag voor de Annual Swiss Watch Show (welke tegenwoordig Baselworld heet) van 1971 had George Golay, de directeur van Audemars Piguet,
een afspraak met Gerald Genta. Gerald Genta was een horloge-ontwerper welke eerder iconische ontwerpen had gemaakt,
zoals de Omega Constellation, Patek Philippe Ellipse en Universal Polerouter. Golay verteld Genta dat hij de volgende ochtend
een ontwerp nodig had voor een stalen horloge voor de Italiaanse markt. Het horloge moest waterdicht zijn en het best afgewerkte stalen horloge ooit worden.

De volgende ochtend presenteerde Genta zijn ontwerp voor de Royal Oak. Het horloge kreeg een achthoekige lunette, met zichtbare schroeven en een geïntegreerde stalen band.
Genta raakte voor het ontwerp geïnspireerd door de duikershelmen van duikers die werkzaamheden uitvoerden bij een brug in Geneve. De wijzerplaat kreeg een geguillocheerde wijzerplaat
met ‘petit tapisserie’ motief. In het horloge werd het dunste uurwerk van Audemars Piguet geplaatst, met een dikte van 2,45mm.

De naam Royal Oak kwam van een klasse schepen van de Britse marine, welke achthoekige partijspoorten hadden.

Gedurende een jaar werd het horloge ontwikkeld en op de Baselworld van 1972 werd de Audemars Piguet Royal Oak gelanceerd. De Royal Oak werd zeer kritisch ontvangen en er werd zelfs gezegd dat dit nieuwe model het einde van Audemars Piguet zou betekenen. De Royal Oak was 10 maal zo duur als een Rolex Submariner en duurder dan een gouden horloge van Patek Philippe. Het duurde meer dan drie jaar voordat de eerste oplage van 1000 stuks verkocht was. Deze eerste horloges kwamen echter wel bij de juiste kopers terecht. De meeste kopers waren vooraanstaande en invloedrijke personen. Na de matige verkopen in de eerste jaren schoot daarna de interesse in de Royal Oak omhoog.

Audemars Piguet. Diverse varianten van de Royal Oak Offshore

De Royal Oak werd het vlaggenschip van Audemars Piguet en het belangrijkste model in de collectie. In 1993 werd de Royal Oak Offshore geïntroduceerd, een robuuste variant op de originele Royal Oak welke altijd een chronograaf heeft en voorzien is van een rubberen kroon en pushers.

Daarnaast zijn varianten op de originele Royal Oak gemaakt met diverse complicaties zoals kalender, maanstand en chronograaf. Momenteel behoort 80% van de horloges welke Audemars Piguet verkoopt tot de Royal Oak collectie.

Audemars Piguet horloge veilen bij Veilinghuis de Ruiter

Het Veilinghuis de Ruiter in Klaaswaal is een onderdeel van het Goudwisselkantoor. Het Horlogewisselkantoor richt zich voornamelijk op het inkopen van horloges. Naast het inkopen van exclusieve horloges geven wij u de mogelijkheid uw Audemars Piguet te veilen. Vele dure vintage horloges worden aangeboden aan een internationale klantenkring van het veilinghuis.

De prijzen van vele exclusieve horloges zijn sterk gestegen. Het is populair om een vintage horloge te dragen of te verzamelen. Niet zo gek want de horloges van onder andere Audemars Piguet kunnen jaren lang mee door de hoge kwaliteit en vakmanschap.

Naast het aanbieden van uw horloge voor verkoop of veiling kunt u natuurlijk zelf ook deelnemen aan de veiling. U kunt zich registreren op de site van Veilinghuis de Ruiter.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met één van onze kantoren in Nederland en België.