Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Blancpain horloge verkopen, veilen of taxeren

Blancpain horloge verkopen

Blancpain horloge of zakhorloge verkopen bij een serieus en betrouwbaar bedrijf? Horlogewisselkantoor is onderdeel van het Goudwisselkantoor. Wij kopen luxe merkhorloge in tegen reële prijzen. Kom langs voor een vrijblijvende taxatie van uw Blancpain horloge. Het is zonde als uw horloge niet meer wordt gedragen en deze nog wel een mooi bedrag waard is.

Blancpain horloge veilen

Naast onze inkoop van horloge kunt u bij ons ook uw Blancpain horloge laten veilen via Veilinghuis de Ruiter. Op onze veiling worden meerder luxe merkhorloge aangeboden. Onze veiling wordt onder de aandacht gebracht in vakbladen en internet campagnes. Zo heeft u een grotere kans op succes.

Bent u geïnteresseerd in het veilen van uw Blancpain horloge? Kom dan langs in een van onze kantoren in Nederland. Uw horloge wordt getaxeerd door een horloge-expert. Deze zal voor uw de mogelijke opbrengst bepalen. U heeft dan zelf de mogelijkheid om te beslissen of u uw horloge wilt aanbieden in onze veiling. Wilt u meer weten over onze werkwijze omtrent het veilen van horloge bekijk dan onze pagina Veiling of bezoek een kantoor in uw regio.

Blancpain horloge taxeren

Altijd al willen weten wat uw Blancpain horloge waard is? Laat u Blancpain horloge taxeren door onze taxateurs. U kunt langs komen voor een vrijblijvende taxatie van uw horloge. Wanneer u geïnteresseerd bent om uw horloge daarna te verkopen is dat mogelijk.

Wilt u een officieel taxatierapport door een horloge-expert? Deze kunnen wij voor u opstellen. Een taxatierapport wordt vaak gevraagd door verzekering voor de inboedelverzekering. Ook kan het zijn dat u te maken heeft met een erfenisverdeling of boedelscheiding. Het opstellen van een officieel taxatierapport brengt kosten met zich mee. Wilt u meer informatie hoe onze werkwijze is ga dan naar onze pagina Taxatie of bezoek een kantoor  in uw regio voor meer informatie.

Blancpain horloge historie

Blancpain is het oudste horlogemerken in de wereld. Het begint allemaal in 1735 als Jehan-Jacques Blancpain zijn atelier begint in zijn huis in Villeret.

In 1815 begint zijn achterkleinzoon Frederic Louis Blancpain  aan de modernisering van het bedrijf. De productiemethode werd opgeschroefd en zo waren ze in staat om een serieproductie te ontwikkelen. De vervanging van het Kroon mechanische met een cilinder echappement. Een revolutie in de horloge-wereld.

De 19e eeuw wordt gekenmerkt door de industriële revolutie. Door de teruglopende vraag van horloge moest Blancplain zijn methoden moderniseren. ?In 1865 bouwde hij een nieuwe fabriek aan de rivier Suze om zo gebruik te maken van water. Waterenergie zorgde voor de nodige elektriciteit.

In 1926 werd John Harwood partner in het bedrijf om de marketing te verzorgen. In 1930 werd de Rolls gepresenteerd. Het eerste automatische damenhorloge.

In 1932 stierf Frederic en het bedrijf werd niet doorgezet door een familielid maar door twee medewerkers Betty Fiechter en Andre Leal.  De naam werd veranderd in Rayville SA.

In 1953 kregen ze de opdracht om een horloge te maken voor de Franse Marine. Het moest een betrouwbaar en waterdicht horloge zijn . De Fity Fathoms kwam uit en werd de standaard onder de duikhorloges.

Het bedrijf had het zwaar in de jaren 70. Het was crisis en de komst van het quartz uurwerk was een last voor alle horlogefabrikanten.  De SSIGH die eigenaar was geworden moest het bedrijf verkopen aan Jacques Piguete en Jean-Claude Biver. De naam van het bedrijf kwam terug met Blancpain SA.

Een nieuwe weg werd ingeslagen. Blancplain stopte met het maken van uurwerken en ponderdelen voor andere horlogefabrikanten. Alle patenten werden alleen nog door hun zelf gebruikt. Ook werden alle oude tradities en methodes weer in ere hersteld. Oude methodes werden vernieuwd en toe gepast. Zoals het eerst horloge uit 1735 werd weer geproduceerd met vele nieuwe complicaties.

Nog steeds is het bedrijf aan het innoveren met als grote voorbeeld in 2008 met de Karrusel en de nieuwe Fifty Fanthoms en de Villeret.

Blancpain-horloge-Villeret-horlogeBlancpain-horloge-Flyback-horlogeBlancpain-horloge-dames-horloge-automaat
VilleretFlybackQuantieme Retrograde