Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Breguet horloge verkopen, veilen of taxeren

Breguet horloge verkopen

Breguet horloge verkopen doet u bij een specialist. Een horloge verkopen kan een goede optie zijn als u deze niet meer draagt. Breguet horloges kunnen een behoorlijke waarde hebben. wellicht heeft u uw horloge verkregen uit een erfenis of bent u op zoek naar een ander horloge. Wij kunnen u reële marktprijzen bieden en u contant uitbetalen. Bent u geïnteresseerd en wilt u een Breguet horloge verkopen kom dan langs in een van onze kantoren. Wij hebben meer dan 80 locaties dus altijd een kantoor in uw regio.

Breguet horloge veilen

Een Breguet horloge veilen is een mogelijkheid door de nauwe samenwerking met Veilinghuis de Ruiter. Kopers kunnen zich inschrijven en bieden op uw horloge. Het veilen van horloges kan zorgen voor een hogere opbrengst door dat meerdere kopers of bieders uw Breguet horloge willen kopen.

Een Breguet horloge aanbieden voor de veiling kan in één van de kantoren of in het veilinghuis zelf in Klaaswaal. U kunt uw horloge aanbieden bij onze taxateurs. deze zullen met u de werkwijze voor veiling doornemen en met u een innameformulier invullen. Onze horloge-expert zal uw horloge beoordelen en de mogelijke opbrengst vaststellen. Dit gaat in overleg met u.

Heeft u vragen over het veilen van uw Breguet horloge of andere kostbaarheden dan kunt u een bezoek brengen aan een van onze kantoren of u kunt onze pagina Veiling bekijken voor meer uitgebreide informatie.

Breguet horloge kopen

Een Breguet horloge kopen is natuurlijk ook mogelijk bij het Horlogewisselkantoor. U kunt zich inschrijven voor de veiling via internet of in onze veilingzaal. Onze veilingzaal is gevestigd in ons hoofdkantoor in Klaaswaal. Voor de veiling worden er kijkdagen georganiseerd en kunt u al onze veilingkavels te bekijken. Voor alle informatie en data kunt u surfen naar onze Agenda.

Breguet horloge taxeren

Naast onze inkoop en veiling van horloges kunt u ook uw Breguet horloge taxeren. Een vrijblijvende taxatie wordt verzorgd in onze kantoren. Misschien heeft u zich weleens afgevraagd wat uw Breguet horloge waard is. Wij kunnen u een indicatie geven en wellicht deze van u kopen. Wilt u een officieel taxatierapport dan is dat ook mogelijk. Uw horloge wordt ingenomen en bekeken door een horloge-expert. Deze zal voor u een taxatierapport opstellen ten behoeve van bijvoorbeeld een verzekering, boedelscheiding of erfenis verdeling. Voor het opstellen van een officieel document zijn natuurlijk kosten verboden. Voor informatie omtrent een taxatierapport kunt u een kantoor in uw regio bezoeken. Elke klant heeft andere wensen. Dit is dus ook bepalend voor de hoogte van het bedrag.

Breguet horloge historie

Breguet werd opgericht door Abraham-Louis Breguet in 1775 zijn eerste atelier in Parijs. Breguet trouwde een vrouw uit een welgestelde familie. Haar bruidsschat werd geïnvesteerd in het bedrijf.  Breguet genoot een opleiding horlogemaker en wiskunde. Hij bleek een genie.

In 1780 kwam hij met de uitvinding van The Perpetuelle watch. Een uurwerk wat zich  zelf kon opwinding door beweging. De eerste werd verkocht aan het Franse Koningshuis, Louis XVI. Het Franse koningshuis was gefascineerd door Breguet horloges en kocht een aantal horloges van hem.

De meest historische horloge werd gemaakt in opdracht van Marie Antoinette in 1782. Zij was net als haar man Louis XVI gegrepen door zijn kunde. Zij wilde een zakhorloge die alle functies bevatte wat op dat moment mogelijk was. Het horloge werd gemaakt maar Marie Antoinette werd gevangen genomen en kon haar horloges nooit in ontvangst nemen. Breguet heeft het horloge altijd goed bewaard en liefde voor het Koningshuis. Zijn horloges waren geliefd door de groten der aarde zoals Alexander Tsaar van Rusland, Koningin van Napels, Napoleon en Salem III van het Ottomaanse Rijk.

In 1807 werd zijn zoon Louis-Antione partner in het bedrijf en werd de naam aangepast. Breguet et Fils wat Breguet en zoons betekend.

Een hele belangrijks uitvinding was de Pare-chute. Een uurwerk die val bestendig was. De meeste uurwerken gingen stuk bij een val. Dit was het eerste Shock Resistent uurwerk. Ze gingen verder en kregen in 1810 de opdracht van de Koningin van Napels om een polshorloge te ontwikkelen. De 2639 dameshorloge was klaar in 1811.

In 1823 neemt hij na de dood van zijn vader het bedrijf volledig over. In 1833 neemt kleinzoon Louis Clement Francois het over als zijn vader met pensioen gaat. Dit is de laatste familie lid van Breguet.

In 1870 wordt het bedrijf overgenomen door de manager Edward Brown. Na zijn overlijden 1895 nemen zijn zoons het roers over. Het bedrijf veranderd in zijn geschiedenis vele malen van eigenaar tot in 1999 de Swatch group alles overneemt.

Breguet is een toonaangevend en luxe horloge merk gebleven. Het  bedrijf is nog steeds aan het innoveren zonder de geschiedenis van zijn oprichter Breguet uit het oog te verliezen.

Breguet horloge Classique Chronmetrie horlogeBreguet horloge Marine-Grande Complication horlogeBreguet horloge Reine de Napels horloge