Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Breitling horloge verkopen, veilen of laten taxeren

Breitling horloge verkopen

Breitling horloges zijn heel erg populair. De vraag naar tweedehands Breitling horloges groeit nog steeds. Genoeg reden, als u in het bezit bent van een dergelijk horloge, eens binnen te stappen in een van onze kantoren. Uw horloge wordt getaxeerd naar waarde door onze expert. Die zal de marktwaarde bepalen en u een aanbod doen. Vergeet niet dozen, papieren of onderhoudsdocumenten mee te nemen. Dit kan de prijs zeker ten goede komen.

Breitling wordt opgericht door Leon Breitling

Breitling werd in 1884 opgericht door de Zwitserse technicus en horlogemaker Leon Breitling. Leon zag dat de wereld volop in transitie was en dat de ontwikkelingen op het gebied van tijdmeters en horloges deze snelle ontwikkelingen niet bij konden houden.

Breitling startte als een fabriek waar chronometers, stopwatches en meetinstrumenten voor horlogemakers gemaakt werden. In het begin werden er nog geen horloges gemaakt in de fabriek van Breitling, hier werd pas later mee begonnen.

In 1914 overleed Leon Breitling en liet hij het bedrijf na aan zijn zoon Gaston. Zijn zoon had dezelfde passie voor chronograven als zijn vader en Breitling lanceerde in 1915 het eerste polshorloge met chronograaf. De chronograaf van dit horloge werd bediend met een enkele drukknop, gepositioneerd naast de kroon. In die periode waren zakhorloges de norm, maar deze bleken onhandig in de cockpit. Hierdoor was de interesse in deze pols-chronograven groot. Gaston Breitling overleed plotseling in juli 1927. Zijn zoon Willy was op dat moment pas 14 jaar oud en was nog niet oud genoeg om in de voetsporen van zijn vader te treden. Voor vijf jaar werd het bedrijf geleid door een extern team, ten tijde van de Wall Street Crash en de wereldwijde economische depressie. In 1932 nam Willy Breitling de leiding weer over.

Breitling groeit mee met de luchtvaart-industrie

In 1935 gingen de ontwikkelingen in de luchtvaart steeds sneller en vliegtuigen vlogen steeds hoger en verder. Breitling bleek van grote waarde voor de luchtvaartindustrie en leverde zowel horloges voor piloten als cockpit-instrumenten. Onder andere de British Royal Air Force en United States Army kochten horloges bij Breitling, welke later gebruikt zouden worden tijdens luchtgevechten tijdens de tweede wereldoorlog.

Tijdens de oorlog werd Zwitserland omsingeld door de Duitsers, wat ervoor zorgde dat er geen goederen geëxporteerd konden worden vanuit Zwitserland. Hierbij werd vooral streng gelet op goederen welke voor de oorlog gebruikt konden worden. Uiteraard vielen de horloges en vliegtuiginstrumenten van Breitling hier ook onder. Willy Breitling liet zich echter niet uit het veld slaan en bedacht een plan. Vanuit een donker weiland vertrokken vliegtuigen met horloges en instrumenten richting de geallieerden. Willy Breitling zorgde ervoor dat hij een goed alibi had tijdens de nachtelijke smokkelacties, door naar het café te gaan en hier flink de aandacht te trekken.

Breitling Chronomat

Tijdens de oorlog zette Breitling nog een belangrijke stap. Er werd een patent aangevraagd voor een horloge met een draaibare bezel met een geïntegreerde rekenliniaal. Deze rekenliniaal kon gebruikt worden voor het uitvoeren van allerhande berekeningen. Daarnaast werd het horloge uitgerust met een handmatig opgewonden chronograaf uurwerk. De Breitling Chronomat was echter niet bedoeld voor piloten maar voor andere beroepsgroepen, zoals wetenschappers en wiskundigen. Zij konden de draaibare bezel met rekenschaal gebruiken voor het uitvoeren van berekeningen.

De Breitling Chronomat blijkt een groot succes en er worden door de jaren heen meerdere varianten op het oorspronkelijke model gemaakt. Nadat de productie voor enkele jaren had stilgelegen door de quartz-crisis, werd in 1984 de Chronomat opnieuw ontworpen. Dit gebeurt in samenwerking met de Frecci Tricolori, het showteam van de Italian Air Force. De Chronomat werd ditmaal als pilotenhorloge ontworpen en wordt voorzien van een Valjoux 7750 automatisch chronograaf uurwerk.

Breitling ChronoMatic

In de jaren 60 probeerden diverse merken een chronograaf uurwerk met automatisch opwinding te ontwikkelen. Dit was tot dan toe onmogelijk gebleken, maar nu probeerden meerdere merken elkaar te overtreffen door als eerste een dergelijk uurwerk op de markt te brengen.

Vanwege de complexiteit van het project, werd door Breitling besloten om met Heuer, Buren-Hamilton en Dubois-Depraz samen te werken. Breitling en Heuer waren marktleiders in de productie van chronograven. Buren-Hamilton was een expert in de productie van dunne automatische uurwerken met microrotor. Dubois-Depraz was gespecialiseerd in de productie van modules met complicaties voor uurwerken. Alhoewel Zenith als eerste zijn uurwerk aankondigde (de Zenith El Primero) was het de Chronomatic-groep welke als eerste op grote schaal produceerde en horloges met dit urwerk op de markt bracht. Het Chronomatic uurwerk is onder andere geplaatst in de Breitling Chronomatic en Breitling Chronomat.

Breitling Navitimer

Door het succes van de Chronomat werd ook een chronograaf met draaibare bezel met rekenfunctie voor piloten ontworpen. Met deze rekenfunctie konden piloten alle complexe berekeningen voor een vluchtplan uitvoeren, zoals afstand, snelheid en brandstofverbruik. De naam ‘”Navitimer” ontstond door de samenvoeging van de woorden “navigation” en “timer”. De Breitling Navitimer werd al snel populair onder piloten. Daarnaast was Breitling in de jaren 60 nog steeds een belangrijke leverancier van vliegtuig-instrumenten voor veel grote vliegtuigbouwers.

Breitling Superocean

Toen Breitling in de jaren 50 reeds een goede reputatie had opgebouwd in de luchtvaart, werd er besloten om de focus ook op duikhorloges te leggen. Duikhorloges waren zeer populair in die periode en de Rolex Submariner en Omega Seamaster hadden al diverse diepterecords verbroken.

In 1957 lanceerde Breitling de Superocean, welke waterdicht was tot 200 meter. Dit was dieper dan de horloges van Omega en Rolex, waarmee Breitling meteen respect verwierf. In 1964 lanceerde Breitling de Superocean 2005, een duikhorloge met chronograaffunctie waarbij de centrale wijzer slechts eenmaal per uur ronddraait.

De verkoop van Breitling

In de jaren 70 besloot Willy Breitling dat zijn kinderen nog erg jong waren om het bedrijf over te nemen. Daarnaast zorgde de quartz-crisis voor een onzekere toekomst van de horloge-industrie. Willy besloot zijn bedrijf, inclusief alle merknamen en modellen, te verkopen aan Ernest Schneider. Ernest was een ondernemer met visie en daarnaast was hij ook horlogemaker en piloot. In 1982 werd Breitling Montres SA opgericht en werd het hoofdkantoor gevestigd in Grenchen.

In 2017 werd Breitling overgenomen door CVC Capital Partners en werd George Kern de nieuwe CEO van Breitling. George Kern had voordat hij CEO bij Breitling werd al ruime ervaring en een lange carrière in de horloge industrie.

 

Breitling horloge veilen bij Veilinghuis de Ruiter

Wilt u liever niet direct verkopen dan is het een optie om uw Breitling te veilen. Uw horloge zal worden aangeboden naast andere bekende luxe horlogemerken. Rolex, Omega, Cartier en nog vele andere topmerken. Bezoek een van onze kantoren en laat uw Breitling taxeren. De horloge expert zal u een voorstel doen. Wat is ongeveer de opbrengst, inzet en de veilingkosten. Alle aangeboden horloges worden in topstaat aangeboden en online gepromoot. Bij elke veiling van Veilinghuis de Ruiter wordt er een mooie veilingcatalogus uitgegeven.

Naast het aanbieden kunt u natuurlijk ook een Breitling horloge kopen op de veiling. Meld u aan en bied mee met internationale bieders. Wellicht wordt u de nieuwe eigenaar van een vintage Breitling Chronomat, ChronoMatic, Navitimer of een stoere SuperOcean.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze kantoren in Nederland en België.