Certina horloge verkopen, veilen of taxeren

Certina horloge verkopen

Een Certina horloge verkopen? Het Horlogewisselkantoor wil graag uw Certina kopen. Verkeerd uw Certina horloge nog in een goede staat dan kunnen wij u een marktconforme prijs bieden. Oude Certina heren- en dameshorloges die voorzien zijn van een gouden kast en band kunnen nog behoorlijk wat opleveren door de aantrekkelijke goudprijs. Laat uw Certina horloge vrijblijvend taxeren in een van onze kantoren in Nederland.

Certina horloge veilen

Vintage Certina horloge veilen? Er is een groeiende markt voor vintage Certina horloges. Wij kunnen door middel van onze VerzamelaarsVeiling uw horloge tegen een goede prijs verkopen. Ook vrij nieuwe Certina horloges worden bij ons geveild.  U dient uw horloge aan te bieden in een van onze kantoren. Onze taxateur zal uw horloge beoordelen of deze geschikt is voor onze veiling. Is uw horloge geschikt bevonden dan wordt er samen met u een inname-formulier ingevuld. Uw Certina horloge wordt getaxeerd door een horloge-expert. Deze zal de mogelijke opbrengst schatten. Dit wordt met u overlegd. Bent u akkoord dan kunnen wij uw Certina horloge veilen. Wilt u meer informatie over het veilen van horloges dan kunt u inlichtingen vragen in een van onze kantoren of u kunt onze pagina Veiling bezoeken.

Certina horloge kopen

Certina horloge kopen is ook een mogelijkheid. Wilt een mooi horloge aanschaffen dan kunt u dat doen via onze VerzamelaarsVeiling. U dient zich te registreren voor de veiling op onze website van VerzamelaarsVeiling. Daar kunt in onze Agenda de veilingdata zijn en wanneer onze kijkdagen worden georganiseerd. Naast Certina horloges kunt ook nog andere mooie horloges kopen. Onze veiling wordt gehouden op het hoofdkantoor in Klaaswaal. U kunt ook bieden in onze online veiling. Deze loopt gelijk met de veiling in de zaal.

Certina horloge taxeren

Altijd al willen weten wat uw Certina horloge waard is? Wij kunnen uw horloge vrijblijvend taxeren op waarde. Wilt uw een officieel taxatie dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Onze horloge-expert zal uw horloge taxeren en een officieel document opstellen. Deze kunt u gebruiken voor verzekering, boedelscheiding of erfenisverdeling. Bespreek uw wensen met een van onze taxateurs. Voor het opstellen van een taxatierapport zijn wel kosten verbonden. Verdere informatie omtrent taxeren van horloges kunt u vinden op onze pagina Taxatie.

Certina horloge historie

Certina is opgericht door twee broers Adolf en Alfred Kurth in 1888. In hun eerste fabriek maakten ze onderdelen en bewegingen voor uurwerken. Ze produceerden zelf nog geen horloges. Ze begonnen met 3 medewerkers wat later uit zou groeien tot een van de grootste horlogefabrikanten in de wereld.

In 1906 komt Certina met de eerste dameshorloge die ze de “Grana” noemen. Het bleek een groot succes en Certina won enkele grote prijzen met dit horloge. Dit smaakte naar meer en in 1918 werd de fabriek verbouwd om alle onderdelen zelf te produceren.

De fabriek werd een van de meeste moderne fabrieken van die tijd. In 1955 had Certina 500 mensen in dienst en maakten ze 1000 horloges per dag. Dat was ongekend.

In 1959 kwam hun grootse uitvinding tot nu toe. “The Double Security” ook wel afgekort met DS. De DS werd voorzien van een extra ring naast de Incabloc. Deze ring was elastische en werkte als een schokdemper. Nu was het horloge schok bestendig maar ook bestendig tegen vocht, temperatuur, druk en stof. Een horloge die gebruikt kon worden in extreme omstandigheden zoals de beklimming van de Himalaya in 1960.  Deze techniek zal in de jaren verder worden doorontwikkeld. Dit systeem wordt nog steeds toegepast in Certina horloges.

Certina gaat door met ontwikkelen van horloges. Niet alleen voor extreme omstandigheden. Certina komt met horloges voorzien van diamanten. “Chloé” werd winnaar van de Golden Rose met 395 gezette diamanten.

Certina groeit door en maakt een succes van de DS. In 1979, 20 jaar later, zijn er 1 miljoen exemplaren verkocht.

Certina is nu vooral bekend om zijn sporthorloges. Certina is actief in de autosport, motorsport, wintersport en watersport.

Certina-DS-Quartz-heren-horloge Certina-horloge-Gouden-dames-horloge Certina-horloge-DS-Lady-horloge