Eterna horloge verkopen, veilen of taxeren

Eterna horloge verkopen bij Horlogewisselkantoor

Verkopen van Eterna horloges is een van de mogelijkheden bij Horlogewisselkantoor. Bent u in het bezit van een Eterna horloge of zakhorloge en wordt deze niet meer gedragen of gebruikt? Breng dan een bezoek aan een van onze locaties in Nederland. Wij hebben ruime ervaring in het inkopen van merk-horloges. Bij het verkopen van uw Eterna horloge is het van belang dat bij een goed en vertrouwd adres te doen.

Eterna horloges laten veilen

Eterna heeft in zijn 150 jaar bestaan vele horloges op de markt gebracht. Wellicht heeft een vintage of antiek Eterna horloge die niet meer wordt gebruikt. Dan is het veilen van uw horloge een serieuze optie. Sommige Eterna horloges hebben verzamelwaarde of zijn geliefd bij horlogekenners. De markt van vintage horloges groeit en kan bij veilen meer opleveren. Uw horloge wordt naast meerdere luxe horlogemerken gepresenteerd op onze VerzamelaarsVeiling. Voor het inbrengen van uw Eterna horloge nodigen wij u graag uit in een van onze kantoren in Nederland. Onze taxateurs zullen u uitleg geven over de werkwijze en uw horloge innemen ter beoordeling.

Kopen van een Eterna horloge

Naast het aanbieden van horloges voor onze veiling kunt u natuurlijk ook horloges kopen. U kunt meebieden op onze online veiling of in onze veilingzaal. Voor het kopen van Eterna horloges zult u zich moeten registeren op onze website VerzamelaarsVeiling.

Taxeren van Eterna horloge

Altijd al benieuwd wat uw Eterna horloge waard is? Wij kunnen uw Eterna horloge taxeren. Voor de mogelijk opbrengst bij verkoop kunnen wij u een vrijblijvende taxatie verzorgen. Dit zal gebeuren door onze taxateurs. Er is ook een mogelijkheid om een officieel taxatierapport te laten opstellen. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen zult u een taxatierapport moeten overleggen. Ook voor een erfenis verdeling of boelscheiding kan het helder zijn om uw Eterna horloge officieel te laten taxeren.

Eterna meer dan 150 jaar historie

Eterna werd opgericht onder de naam Dr. Girard & Schild. Josef Girard was van origine arts en zijn compagnon Urs Schild was onderwijzeres. Samen begonnen ze in 1856 een horlogebedrijf die zich specialiseerde in zakhorloges met alarm functie. Vier jaar na de oprichting van het bedrijf verkoopt Girard zijn aandelen in het bedrijf om zijn oude beroep als arts weer op te pakken.

Na het overlijden van Urs Schild wordt rond 1890 de bedrijfsnaam veranderd in “Gebr. Schild en co”. Walter, Max en Theodor Schild vormen samen een Vennootschap onder firma. Theodor wordt als ingenieur hoofd van de productie.

Eterna-horloge-verkopen-veilen-taxerenDe jaren 90 was gekenmerkt door de opkomst van het polshorloge. Het bedrijf, wat zich uitgaf als Schild Fréres, ging zich steeds meer ontwikkelen. Hun eerst innovatie was een dames zakhorloge.  De ontwikkelingen stonden niet stil en de naam Eterna kwam voor het eerst op de uurwerk van het horloge te staan.

Eterna was bezig met het ontwikkelen van een 8 daagse alarmfunctie. Patenten werden aangevraagd en in 1914 werd de eerste polshorloge met alarmfunctie gepresenteerd aan de wereld. De belangrijkste innovatie van Eterna is de ontwikkeling van de kogel gelagerde rotor systeem in 1948. Deze kleine kogellagertjes zorgden voor minder wrijving in actieve horloges en deze techniek wordt nog steeds toegepast. De vijf kleine bolletjes worden toegevoegd aan het logo van Eterna.

Het bedrijf veranderde meerdere keren van eigenaar. Tegenwoordig is Porsche Design eigenaar van het historische horloges merk Eterna wat zich kenmerkt door vormgeving en techniek.