Jaeger-LeCoultre horloge verkopen, veilen of laten taxeren

Jaeger-LeCoultre verkopen

Een Jaeger-LeCoultre horloge is een waardevol bezit. Wilt u deze verkopen bij betrouwbaar bedrijf? Verkoop uw Jaeger-LeCoultre horloge bij Horlogewisselkantoor. Wij zijn onderdeel van het Goudwisselkantoor en hebben meer dan 25 jaar ervaring. Uw horloge verkopen kan bij meer dan 50 locaties in Nederland. Wij kopen uw horloge tegen een contante betaling en tegen reële prijzen.

Veilen van Jaeger-LeCoultre horloges

Wilt u liever uw horloge veilen en zo proberen een hogere opbrengst te genereren? Naast het kopen en verkopen van Jaeger-LeCoultre horloges kunnen wij deze ook voor u veilen. Onze VerzamelaarsVeiling biedt u de mogelijkheid om uw horloge naast andere grote horlogemerken te veilen. Wij zorgen ervoor dat uw horloge onder de aandacht komt van vele belangstellenden door te adverteren in verschillende vakbladen en internet campagnes. Meer informatie over het veilen van uw Jaeger-LeCoultre horloge? Breng een bezoek aan een van onze kantoren of bekijk onze pagina Veiling met meer informatie over onze werkwijze.

Kopen van een Jaeger-LeCoultre horloge

Altijd al een Jaeger-LeCoultre horloge willen hebben? Wij bieden u de kans om een mooie Jaeger-LeCoultre horloge te kopen op onze veiling. Naast andere kostbaarheden van goud en zilver kunt u ook merkhorloges kopen. U dient zich te registreren als bieder door het invullen van een online registratieformulier. Onze VerzamelaarsVeiling kunt u volgen via onze website en online bieden of in onze veilingzaal in ons Hoofdkantoor in Klaaswaal. Er worden voor de veiling kijkdagen georganiseerd. Kijk voor de data via de pagina Agenda.

Taxatie van Jaeger-LeCoultre horloges

Jaeger-LeCoultre is al een oud horlogemerk. Wellicht heeft u nog een oud horloge of zakhorloge van het merk thuis en wilt u graag de waarde weten. Wij kunnen dat voor u bepalen door een vrijblijvende taxatie te verzorgen in een van onze kantoren. De taxatiewaarde kan voor u een reden zijn om uw horloge direct te verkopen. Dat is zeker mogelijk en wij kunnen u in contanten uitbetalen.

Wilt u een officieel taxatierapport van uw Jaeger-LeCoultre horloge? Voor een officieel rapport wordt uw horloge ingenomen en beoordeeld door onze expert. Deze zal voor u een erkend taxatierapport opstellen ten behoeve van bijvoorbeeld een erfenis, boedelscheiding of verzekering. De kosten van het opstellen van het rapport hangt af van uw wensen. Bespreek het met een taxateur in uw regio en kijk voor uitgebreide informatie omtrent het taxeren op onze pagina Taxatie.

Het geschiedenis van Jaeger-LeCoultre

Het beroemde horlogemerk Le Coultre start als Antione LeCoultre zijn eerste werkplaats opent. Antione was een uitvinder en bedacht een machine die tandwieltjes voor uurwerken kon produceren. Hij was een man die voortdurend bezig was met nieuwe ontwikkelingen. Zo vindt hij in 1844 de Millionomètre uit. Deze machine was het meest nauwkeurige meetinstrument ter wereld.  Deze micronmeter diende meer dan 50 jaar als basis om horlogeonderdelen tot in de perfecte nauwkeurigheid te produceren.

In 1866 besluiten Antione en zijn zoon Elie LeCoultre om samen te werken en een horlogewerkplaats te beginnen. Zij waren de pioniers in Vallee du Joux. Na vele ontwikkelingen en uitvindingen in de horlogewereld neemt de zoon van Elie, Jacques-David LeCoultre in 1900 de leiding over.

In 1903 krijgt hij de opdracht van Edmond Jaeger om een zeer plat uurwerk uit te vinden en te produceren. Jacques neemt deze taak zelf op zich en zo wordt de vriendschap tussen hun de opstap naar een nieuw horlogemerk Jaeger-LeCoultre.

Tussen 1907 en de jaren 60 presteren ze om een zakhorloge te ontwikkelen van 1.38 mm dik. Een ongelooflijk prestatie met zoveel onderdelen. De LeCoultre 145 Calibre is de meest platte zakhorloge van die periode.

Nog steeds is Jaeger-LeCoultre een vooraanstaand horlogemerk gebleken met steeds nieuwe ontwikkelingen in het ontwerpen van uurwerken.

Bekende Modellen Jaeger-LeCoultre:

Jaeger-LeCoultre horloge Reverso Jaeger-LeCoultre horloge Master Jaeger-LeCoultre horloge Jaeger-leCoultre-Duometre Jaeger-LeCoultre horloge Rendez-vous
Reverso Master Duometre Rendez-Vous

Jeager-LeCoultre horloge verkopen