Longines horloge verkopen, veilen of laten taxeren

Longines horloge verkopen

Bent u van plan om uw Longines horloge te verkopen? Ligt deze al jaren lang in uw kast en bent u van plan deze ook niet meer te dragen? Dan is het een goed idee zijn om uw Longines horloge te verkopen tegen reële prijzen. Wij betalen contant of per bank uit zodat u direct over uw geld beschikt. Kom langs in een van onze kantoren voor een vrijblijvende taxatie.

Veilen van Longines horloges

Veilen van kostbaarheden wordt steeds populairder. Uw horloge kan bij veiling meer opleveren omdat er meer kopers zijn die uw Longines horloge willen kopen. Bij het Horlogewisselkantoor is het mogelijk sieraden en andere objecten aan te bieden voor onze VerzamelaarsVeiling. Uw horloge wordt onder de aandacht van vele liefhebbers en handelaren gebracht. U hoeft alleen een bezoek te brengen aan een van onze kantoren. Onze taxateur zal uw horloge beoordelen en innemen voor een deskundige taxatie door onze expert. Deze zal een schatting maken van de mogelijke opbrengst bij veiling. U dient een innameformulier in te vullen en deze te ondertekenen. Uw horloge wordt verzekerd opgestuurd.

Longines horloge kopen op onze veiling

Naast het aanbieden van veilingobjecten kunt u ook kopen op onze veiling. Vele merkhorloges worden aangeboden naast sieraden en verzamelobjecten. Het kopen via onze veiling is zeer gemakkelijk. U dient zich eerst te registreren op onze website VerzamelaarsVeiling. Na uw registratie kunt u alle horloges bekijken. Wilt u deze in het echt bekijken dan kan dat op onze kijkdagen op ons Hoofdkantoor in Klaaswaal. De data voor onze kijkdagen en veilingdagen kunt u vinden in onze Agenda.

Taxeren van horloges

Naast de in- en verkoop kunnen wij ook uw Longines horloge taxeren. Taxeren van horloge kan geheel vrijblijvend voor verkoop. Het opstellen van een officieel taxatierapport brengt wel kosten met zich mee. Een officieel document is vaak nodig bij een boedelscheiding, overlijden of voor de verzekering. Voor de mogelijke kosten kunt u het beste een bezoek brengen aan een van onze kantoren. Onze taxateurs kunnen met u alles doornemen. Elke klant heeft natuurlijk zijn eigen eisen aan een taxatie.

Historie van Longines

Longines is bekend uit de sport en luchtvaart. Longines is een horlogemerk wat in 1832 werd opgericht door Ernest Francillon. Ze gingen zich vestigen in Zwitserland in de plaats Saint-Imier.

In 1847 werd het bedrijf overgenomen door Agassiz en twee andere zakenpartners. Agassiz wordt leidinggevende van het nieuwe bedrijf Agassiz & comagnie. Drie jaar later werd er weer gewisseld van eigenaar. Francillon wordt eigenaar en begint aan de basis van het horlogemerk Longines zoals wij dat nu kennen. Hij wil Longines horloges wereldwijd verkopen en er een groot internationaal bedrijf van maken.

In 1866 kocht Francillon nieuwe grond voor de uitbreiding van de fabriek. Het stuk grond werd in de volksmond Es Longines genoemd wat betekend als “lange weiden”.  Dit is de oorsprong van de merknaam Longines en de patenten van die naam is een van de oudste in de wereld. De Winged Hourglass logo is al geregistreerd van 1867.

Het merk heeft grote naam gemaakt met de Aviators horloges. De oorsprong van het horloge komt uit de luchtvaart. Wanneer Charles Lindbergh de eerste trans Atlantische vlucht maakt komt hij op het idee om horloges te maken voor piloten wat hulp kon bieden bij het navigeren. De Avigation Watch wordt nog steeds geproduceerd.

Longines is wereldwijd bekend in de sport zoals de Olympische Spelen. Zij waren de bedenkers van de foto finish en het draadloos registreren van tijden.

Horlogewisselkantoor-Longines-horloge Horlogewisselkantoor-Longines-horloge-dameshorloge Horlogewisselkantoor-Longines-horloge-Avigation