Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Longines horloge verkopen, veilen of laten taxeren

Longines horloge verkopen

Longines vintage horloge verkopen? Het Horlogewisselkantoor heeft in Nederland en België meer dan 80 locaties. Longines zijn populair vanwege de goede prijs kwaliteitsverhouding en de prijzen lopen sterk uiteen. Van een paar honderd euro tot een paar duizend. Naast de stalen horloges kunt u ook gouden Longines horloges en zakhorloges verkopen bij het Horlogewisselkantoor. Een veel verkocht model is de Longines Dolecevita en de Evidenza.

De Longines horloges uit de Conquest collection, Master Collection en Flagship collection zijn en worden veel verhandeld. Is uw heren- of dameshorloge nog in een goed staat maar draagt u het niet meer? Neem dan de stap om uw horloge te verkopen bij een Horlogewisselkantoor. De experts kennen de markt goed en zullen een marktconforme prijs bieden. Het is zonde dat een vintage horloge niet gedragen wordt. Vergeet niet papieren, dozen en andere spullen mee te nemen. Dit kan de waarde namelijk sterk beïnvloeden.Longines oprichting door Ernest Francillion

Longines wordt in 1832 opgericht door Auguste Agassiz. Hij startte een horlogefabriek op in het Zwitserse plaatsje Saint Imier. Hij liet lokale vaklieden horloge-onderdelen vervaardigen, welke werden verzameld door Agassiz. Vervolgens werden deze onderdelen door horlogemakers in elkaar gezet tot complete horloges. De horloges werden daarna gecontroleerd en internationaal verkocht. Toen Auguste Agassiz in 1850 ziek werd, zocht hij naar een opvolger om Longines groter te maken. Deze vond hij in zijn eigen neef Ernest Francillon.

Francillon was opgeleid tot econoom en had een vooruitstrevende visie op de productie van horloges. Het was Ernest Francillion die besloot een moderne fabriek te openen. Zo kon de gehele productie onder een dak zou plaatsvinden. Om zijn visie realiteit te laten worden heeft hij grond nodig om te bouwen. Dit grond vond hij in een Zwitsers bergdorpje met de naam “Les Longines”.

Hij besloot om de nieuwe fabriek hiernaar te vernoemen en koos als logo een gevleugelde zandloper. De naam Longines en de gevleugelde zandloper liet hij vastleggen als merk. Het horlogemerk Longines is op dit moment de oudste geregistreerde merknaam welke nog steeds in gebruik is.

Industrialisering van de Zwitserse horloge-industrie

Longines wilde profiteren van de kennis in Amerika en stuurde Francillion in 1876 Jacques David naar Amerika. Hij ging kijken hoe de industrialisering van de horlogefabrieken daar verliep. Hij kwam terug met een boek van ruim 100 pagina’s met teksten en tekeningen. Hierin werd nauwkeurig beschreven welke technieken en machines er in Amerika gebruikt werden voor de productie van horloges.

Dit document heeft de basis gelegd voor het industrialiseren van de Zwitserse horloge-industrie. Longines nam hierin een leidende rol door zelf als eerste volgens deze nieuwe industriële manier horloges te produceren. Rond 1880 had Longines zijn eigen productie dusdanig ontwikkeld dat deze niet meer afhankelijk was van externe leveranciers van onderdelen.

Luchtvaart en ontdekkingsreizigers gebruiken Longines horloge

In 1868 presenteerde Longines haar eerste chronograaf. In de jaren daarna ontwikkelde ze steeds meer expertise in het produceren van chronograven. Naast chronograven produceerde Longines ook andere zeer nauwkeurige navigatie-instrumenten en chronometers. Vele ontdekkingsreizigers en pioniers maakten tijdens hun reizen en expedities gebruik van Longines horloges.

Longines trok ook de aandacht van de luchtvaart, welke zich op dat moment sterk ontwikkelde. De uurwerken van Longines bleken van onschatbare waarden voor piloten. Longines ontwikkelde in 1927, in samenwerking met de destijds wereldberoemde piloot Charles Lindberg, een speciaal pilotenhorloge. Het horloge kon snel gesynchroniseerd worden met een tijdsignaal en daarnaast kon dit horloge gebruikt worden voor het uitvoeren van plaatsbepalingen en diverse berekeningen. Een basis die nu nog steeds wordt gebruikt door de luchtvaart.

Tijdmetingen door precieze Longines chronograven

Het werd in de sportwereld snel opgemerkt dat de chronograven van Longines zeer nauwkeurig waren. Hierdoor werden deze al snel gebruikt voor het uitvoeren van tijdmetingen bij diverse sporten. In 1886 leverde Longines chronograven aan sportofficials in New York, om te gebruiken bij paardenraces. In 1912 werd het eerste systeem in gebruikt genomen, waarbij een gespannen draad werd gebruikt om chronograven te starten en stoppen.

Dankzij de groeiende expertise van Longines in het produceren van chronograven werd in 1922 een chronograaf ontwikkeld die tot 1/100ste van een seconde kon meten. Longines ontwikkelde zowel horloges als andere apparatuur welke nodig was om nauwkeurige tijdmetingen uit te voeren. Aanvankelijk waren dit mechanische horloges, maar later werd er steeds meer gebruikt gemaakt van elektronische apparatuur.

Longines Conquest collectie

In 1954 introduceerde Longines de Conquest collectie. Longines streefde hiermee naar het voeren van enkele collecties, in plaats van losse modellen. De Conquest collectie bestond uit automatische horloges in een waterdichte kast, voorzien van een luxe lederen horlogeband. De Conquest collectie was bedoeld als een collectie bestaande uit elegante sporthorloges.

Longines Flagship collectie

Door het succes van de Longines Conquest collectie, werd in 1957 de Flagship collectie gepresenteerd. Aanvankelijk werd gebruikt gemaakt van handmatig opgewonden chronograaf-uurwerken. Deze uurwerken waren van hetzelfde type als de chronograven welke werden gebruikt voor de tijdmetingen bij diverse sporten. Ook voor de Flagship collectie werd uitgegaan van een elegant en minimalistisch ontwerp.

Quartz crisis

Al vroeg in de jaren 60 begon Longines met het ontwikkelen van Quartz uurwerken. Seiko kwam in 1969 echter met een quartz horloge, wat goedkoper en nauwkeuriger was dan de Zwitserse mechanische horloges. Er brak een moeilijke periode aan voor de Zwitserse horloge-industrie, welke de quartz crisis genoemd wordt. Waar Zwitserland decennia wereldmarktleider was geweest, verloor zij deze positie in de eerste jaren van de quartz crisis. Meer dan de helft van de horlogefabrikanten ging failliet en meer dan twee-derde van de 90.000 banen in de horloge-industrie ging verloren.

Veel horlogemerken hielden vast aan het produceren van mechanische horloges. Longines koos er echter voor om naast mechanische horloges ook quartz horloges te ontwikkelen. Hierdoor wist het merk een vrije sterke positie te behouden en kwam het door de quartz crisis heen. In 1979 presenteerde Longines een quartz horloge met de naam Feuille dOr. Met een dikte van 1,98mm, een technisch wonder voor die tijd.

Longines treed toe tot Swatch-group

Tijdens de quartz crisis begonnen horlogemerken zich te groeperen. Door samen te werken kon er efficiënter gewerkt en hielden bedrijven het hoofd boven water. Door de gezonde positie van Longines tijdens de quartz crisis, werd het in 1971 overgenomen door de groep ASUAG. Later werd dit de SMH groep, waarvan de naam later veranderde in Swatch groep.

Op dit moment produceert Longines ongeveer anderhalf miljoen horloges per jaar, waarvan ruim een derde geleverd wordt aan de Aziatische markt. Daarnaast is het merk nog steeds zeer betrokken als tijdwaarnemer en sponsor van diverse sporten, waaronder de paardensport.

Longine horloge veilen bij Veilinghuis de Ruiter

Wilt u liever niet direct verkopen dan is het een optie om uw Longine horloge te veilen. Uw horloge zal worden aangeboden naast andere bekende luxe horlogemerken. Cartier, Patek Philippe of Audemars Piguet en nog vele andere topmerken. Bezoek één van onze kantoren en laat de waarde van uw Longine horloge bepalen. De horloge expert zal u een voorstel doen. Wat is ongeveer de opbrengst, inzet en de veilingkosten. Alle aangeboden horloges worden in topstaat aangeboden en online gepromoot. Bij elke veiling van Veilinghuis de Ruiter wordt er een mooie veilingcatalogus uitgegeven.

Naast het aanbieden kunt u natuurlijk ook zelf een Longine horloge kopen op de veiling. Meld u aan en bied mee met internationale bieders. Wellicht wordt u de nieuwe eigenaar van een vintage HydroConqueast, DolceVita of een horloge uit de Master Collection.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met één van onze kantoren in Nederland en België.