Omega Horloge verkopen, veilen, taxeren

Omega horloge verkopen

Gouden Omega horloges zoals de De Ville worden vaak uit een erfenis verkregen of al lange tijd niet meer gedragen. Sommige horloges hebben verzamelwaarde en kunnen wellicht meer opleveren dan de goudprijs. Om uw Omega horloge te verkopen zult u een bezoek moeten brengen aan ons Horlogewisselkantoor. Wij kunnen dan voor u de inkoopprijs bereken. U bent dan in de mogelijkheid uw horloge te verkopen tegen een contante betaling. Hoe wij werken bij het inkopen van horloges kunt u vinden op onze pagina Inkoop.

Uw Omega horloge veilen.

Naast het inkopen van horloges bieden wij de mogelijkheid om uw horloge te veilen op onze VerzamelaarsVeiling. Omega heeft meerdere horloge types gemaakt die verzamelbaar zijn en een hoge marktwaarde kennen. Wij kunnen uw horloge in de markt zetten met de ondersteuning van goede marketing in vakbladen en internet campagnes. Door onze grote groep vaste klanten, die wij in de jaren hebben opgebouwd, wordt uw horloge bij veel liefhebbers onder de aandacht gebracht.

Hoe werkt het veilen?

Bij een bezoek aan een van onze kantoren in Nederland wordt gekeken of uw horloge geschikt is om te veilen of dat verkopen een betere optie is. Wanneer onze taxateur uw horloge geschikt vindt wordt deze ingenomen en opgestuurd naar het Hoofdkantoor in Klaaswaal. Onze expert zal deze dan beoordelen en taxeren. De mogelijke opbrengst zal met uw taxateur worden besproken en na akkoord in onze VerzamelaarsVeiling worden aangeboden. Uitgebreide informatie omtrent  het veilen van horloges vindt u op onze pagina Veiling.

Waarom uw horloge verkopen via onze veilingen?

Wij veilen uw horloge in samenwerking met onze Verzamelaarsveiling . Door de samenwerking komt uw Omega onder de aandacht van vele internationale belangstellenden. Dit zorgt voor een goede prijs voor uw  Omega. Ook adverteren wij in alle vakbladen en zijn wij met 25 jaar ervaring een begrip onder de Omega verzamelaars.

Omega horloge kopen

Is uw belangstelling gewekt voor een Omega horloge? Bij Horlogewisselkantoor bent u aan het juiste adres voor het kopen van een Omega horloge. U kunt zelf meebieden op onze veiling. Registeer u hier als bieder op onze Verzamelaarsveiling. Ook worden er diverse kijkdagen gehouden op ons hoofdkantoor in Klaaswaal. Deze is gevestigd aan de Industrieweg 13.

Omega horloge laten taxeren

Taxeren van een Omega horloge kan bij het Horlogewisselkantoor. Wij zijn onderdeel van het Goudwisselkantoor en al meer dan 25 jaar een betrouwbaar adres. U kunt bij ons uw horloge vrijblijvend taxeren of een officieel rapport laten opstellen. Voor het opstellen van een officieel document zijn wel kosten aan verbonden. Onze expert zal uw horloge taxeren en een gedocumenteerd rapport opstellen die gebruikt kan worden voor een verzekering, boelscheiding of erfenis verdeling. Meer informatie over het taxeren kunt u vinden op onze pagina Taxatie.

Omega. Horloge is historie

Omega werd opgericht in 1848 door Louis Brandt in de Zwitserse plaats La Chaux-de-Fonds. Louis Brandt was een reizende verkoper die in heel Europa zakhorloges verkocht. Deze zakhorloges werden opgewonden met een sleutel. De onderdelen kocht hij van lokale vakmensen die niet altijd aan zijn eisen voldeden. Hij overleed in 1879 waarop zijn beide zoons Louis-Paul en Cesar de zaak overnamen.

Door de slechtere kwaliteit en slechte leveringen van de lokale arbeiders werd besloten om alle onderdelen zelf te produceren. Ze gingen een nieuwe fabriek beginnen in Bienne in 1882. Daar is nog steeds het hoofdkantoor gevestigd. Het bedrijf Omega groeit uit tot een van de grootste horlogemerken in die periode. Het eerste succes werden geboekt met de productie van de Labrador, Gurzelen en de Omega Calibre uit 1984. De twee broers overlijden in 1903 en laten een bloeiend bedrijf achter zich.

Omega werd overgenomen door 4 jonge mensen waaronder Paul-Emile Brandt. Hij was nog geen 24 jaar. Hij zou uitgroeien tot een grote ontwerper en horlogemaker over een lange periode.

Omega redt zich eind jaren ‘30 begin jaren ‘40 met de massaproductie van zakhorloges. Deze werden ook geleverd aan de SS. Ook staan de innovaties niet stil want in 1952 is Omega de eerste die bij de Helsinki Games voor het eerst de tijden elektronisch waarneemt.

In 1965 wordt de Omega Speedmaster het horloge van de NASA. De Speedmaster werd geroemd om zijn chronometer en werd gebruikt bij de eerste maanlanding in 1969. De eerste horloge op de maan dus.

In 1994 wordt ’s werelds eerste zelfopwindende horloge geproduceerd. In 1999 wordt deze aangeboden in een beperkte oplage.

Omega is nu een wereldwijd bekend merk die bekend staat om zijn precisie en kwaliteit. Veel van deze horloges zijn geliefd bij verzamelaars en worden dan ook in ons VerzamelaarsVeiling aangeboden.

Bekende Modellen Omega:

Omega horloge Seamaster Omega horloge Speedmaster Omega horloge De Ville Omega horloge De Ville dames horloge Omega horloge Constellation
Seamaster Speedmaster De Ville De Ville Constellation