Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Omega Horloge verkopen, veilen, taxeren

Omega horloge verkopen

Gouden Omega horloges zoals de De Ville worden vaak uit een erfenis verkregen of al lange tijd niet meer gedragen. Sommige horloges hebben verzamelwaarde en kunnen wellicht meer opleveren dan de goudprijs. Om uw Omega horloge te verkopen zult u een bezoek moeten brengen aan ons Horlogewisselkantoor. Wij kunnen dan voor u de inkoopprijs bereken. U bent dan in de mogelijkheid uw horloge te verkopen tegen een contante betaling. Hoe wij werken bij het inkopen van horloges kunt u vinden op onze pagina Inkoop.

Uw Omega horloge veilen.

Naast het inkopen van horloges bieden wij de mogelijkheid om uw horloge te veilen in samenwerking met Veilinghuis de Ruiter. Omega heeft meerdere horloge types gemaakt die verzamelbaar zijn en een hoge marktwaarde kennen. Uw horloge wordt door middel van goede marketing in vakbladen en internet campagnes onder de aandacht gebracht. Door onze grote groep vaste klanten, die in de jaren is opgebouwd, wordt uw horloge bij veel liefhebbers onder de aandacht gebracht.

Omega horloge kopen

Is uw belangstelling gewekt voor een Omega horloge? Bij Horlogewisselkantoor bent u aan het juiste adres voor het kopen van een Omega horloge. U kunt zelf meebieden op onze veiling. Registeert u zich als bieder bij Veilinghuis de Ruiter. Ook worden er diverse kijkdagen gehouden.

Omega horloge laten taxeren

Taxeren van een Omega horloge kan bij het Horlogewisselkantoor. Wij zijn onderdeel van het Goudwisselkantoor en al meer dan 25 jaar een betrouwbaar adres. U kunt bij ons uw horloge vrijblijvend taxeren of een officieel rapport laten opstellen. Voor het opstellen van een officieel document zijn wel kosten aan verbonden. Onze expert zal uw horloge taxeren en een gedocumenteerd rapport opstellen die gebruikt kan worden voor een verzekering, boelscheiding of erfenis verdeling. Meer informatie over het taxeren kunt u vinden op onze pagina Taxatie.

Omega. Horloge is historie

Omega werd opgericht in 1848 door Louis Brandt in de Zwitserse plaats La Chaux-de-Fonds. Louis Brandt was een reizende verkoper die in heel Europa zakhorloges verkocht. Deze zakhorloges werden opgewonden met een sleutel. De onderdelen kocht hij van lokale vakmensen die niet altijd aan zijn eisen voldeden. Hij overleed in 1879 waarop zijn beide zoons Louis-Paul en Cesar de zaak overnamen.

Door de slechtere kwaliteit en slechte leveringen van de lokale arbeiders werd besloten om alle onderdelen zelf te produceren. Ze gingen een nieuwe fabriek beginnen in Bienne in 1882. Daar is nog steeds het hoofdkantoor gevestigd. Het bedrijf Omega groeit uit tot een van de grootste horlogemerken in die periode. Het eerste succes werden geboekt met de productie van de Labrador, Gurzelen en de Omega Calibre uit 1984. De twee broers overlijden in 1903 en laten een bloeiend bedrijf achter zich.

Omega werd overgenomen door 4 jonge mensen waaronder Paul-Emile Brandt. Hij was nog geen 24 jaar. Hij zou uitgroeien tot een grote ontwerper en horlogemaker over een lange periode.

Omega redt zich eind jaren ‘30 begin jaren ‘40 met de massaproductie van zakhorloges. Deze werden ook geleverd aan de SS. Ook staan de innovaties niet stil want in 1952 is Omega de eerste die bij de Helsinki Games voor het eerst de tijden elektronisch waarneemt.

In 1965 wordt de Omega Speedmaster het horloge van de NASA. De Speedmaster werd geroemd om zijn chronometer en werd gebruikt bij de eerste maanlanding in 1969. De eerste horloge op de maan dus.

In 1994 wordt ’s werelds eerste zelfopwindende horloge geproduceerd. In 1999 wordt deze aangeboden in een beperkte oplage.

 

Bekende Modellen Omega:

Omega horloge SeamasterOmega horloge SpeedmasterOmega horloge De VilleOmega horloge De Ville dames horlogeOmega horloge Constellation
SeamasterSpeedmasterDe VilleDe VilleConstellation