Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Panerai horloge verkopen, veilen en taxeren

Panerai horloge verkopen

Panerai horloge verkopen bij u in de buurt? Het Goudwisselkantoor is niet alleen hét kantoor voor het verkopen van uw gouden horloge. Ook horloges van exclusieve merken van staal of andere materialen behoren tot de mogelijkheden. Panerai horloges zijn exclusief en vooral de oude vintage modellen zijn in een kleine oplages gemaakt. Daardoor kan het zijn dat uw Panerai horloge in waarde is gestegen. Kom langs voor een vrijblijvende taxatie voor verkoop of als inzet voor de horlogeveiling. Wilt u misschien uw Panerai horloge veilig opslaan? Dat is ook mogelijk bij één van de 80 locaties in Nederland en België. Plan snel uw route.

Giovanni Panerai. Oprichter van Panerai.

De oprichting van Panerai in Florence

De geschiedenis van Panerai begon in 1960, wanneer Giovanni Panerai een horlogewinkel opent in Ponte Alle Grazie in Florence. Deze winkel functioneerde tevens als werkplaats en als school voor horlogemakers. In 1890 nam zijn kleinzoon het bedrijf over en verhuisd G. Panerai & Figlio naar Piazza San Giovanni.

Het bedrijf startte ook met de productie van instrumenten zoals dieptemeters en kompassen. Deze werden hoofdzakelijk geleverd aan de Italiaanse marine. In 1915 krijgt Panerai patent op Radiomir, een nieuwe lichtgevende verf om horloges en instrumenten beter afleesbaar te maken. De basis van deze lichtgevende verf was het zeer radioactieve Radium.

Panerai en de Italiaanse marine

Panerai leverde geregeld instrumenten voor de Italiaanse marine. De marine was zo erg onder de indruk van de afleesbaarheid van het lichtgevende Radiomir, dat ze Panerai de opdracht gaven om een horloge te maken voor de marine. De tweede wereldoorlog begon zich te ontwikkelen en de Italiaanse marine zocht horloges die gebruikt konden worden door de duikcommando’s van de Italiaanse marine. De Italiaanse marine stelde hoge eisen aan dit nieuwe horloge. Ze moesten waterdicht zijn en goed afleesbaar in iedere situatie.

Panerai ontwikkeld de Radiomir voor Italiaanse marine

Panerai ontwikkeld de Panerai Radiomir voor de Italiaanse marine

Panerai had een goede relatie opgebouwd met Rolex. Panerai ontwikkelde zelf geen uurwerken maar maakte gebruik van andere Zwitserse horlogemerken. Rolex was de eerste in 1926 met een waterdicht horloge, namelijk de Rolex Oyster.

Panerai kocht de waterdichte Rolex Oyster zakhorloge, waarschijnlijk de 2533, en kreeg van Rolex toestemming om dit horloge om te bouwen voor militair gebruik. Welk model Rolex het precies was is nooit uitgekomen maar de 2533 heeft de meeste overeenkomsten en kan qua tijd kloppen. Wat veel horlogemerken deden in die tijd is een zakhorloge ombouwen tot polshorloge. Zo ook Panerai.

De kast werd namelijk voorzien van twee ‘wire lugs’ , de secondewijzer werd verwijderd en de wijzerplaat en wijzers werden vervangen door een wijzerplaat met lichtgevende Radiomir verf. Vanwege de Radiomir verf kreeg het model als naam Panerai Radiomir.

Doordat de basis van de Radiomir een zakhorloge was, had het horloge een voor die tijd gigantische diameter van 47 mm. Deze grote afmetingen zorgden, samen met de lichtgevende verf, voor een goede afleesbaarheid onder alle omstandigheden. In 1936 werden tien prototypes van de Panerai Radiomir geleverd aan de Italiaanse marine.

Van Radiomir naar Luminor

In de twee jaar daarna werkten Panerai, Rolex en de Italiaanse marine samen om het horloge verder te verbeteren. In 1938 startte Panerai met het leveren van Radiomir horloges aan de Italiaanse marine. In 1940 stelde de Italiaanse marine de vraag of het mogelijk was horloges geschikt te maken om voor langere tijd onderwater gebruikt te worden. Tot dan toe werden de lugs gemaakt door een stuk draad aan de kast te solderen. Om de kast beter waterdicht te maken werd een nieuwe kast ontwikkeld waarbij de kast uit een stuk werd gemaakt.

Toen de schadelijke effecten van radium bekend werden, zocht Panerai een alternatief voor Radiomir. In 1949 kreeg Panerai een patent op een nieuwe lichtgevende verf op basis van het veel minder radioactieve tritium. Deze nieuwe verf kreeg de naam Luminor. Binnen een jaar werd overgestapt op het gebruikt van Luminor.

Panerai Luminor Sly Tech door Silvester Stallone

Panerai maakt horloges voor particulieren

Nadat de tweede wereldoorlog was afgelopen en het contract voor de leveringen aan de Italiaanse marine afliep, begon Panerai dezelfde horloges te verkopen aan consumenten. Vanwege de grote afmetingen van de horloges verliep de verkoop van deze horloge moeizaam. In 1972 overleed Guido Panerai en zijn positie werd overgenomen door familielid Dino Zei. Hij wijzigde de naam van het bedrijf in Officine Panerai.

In 1993 lanceerde Panerai de eerste collectie horloges welke gericht was op de particuliere markt. De modellen Luminor Marina en Mare Nostrum waren geïnspireerd op de Luminor en Radiomir modellen. De verkoop van deze horloges verliep echter moeizaam. Panerai was een onbekend merk onder het publiek en had weinig bestaande klanten om de nieuwe horloges aan te verkopen. De bekende acteur Sylvester Stallone kocht een Panerai horloge toen hij in Rome was om in de film ‘Daylight’ te spelen. Stallone vroeg Panerai om meer horloges voor hem te maken, met zijn naam op de wijzerplaat.

Panerai maakte een gelimiteerde oplage van tien stuks, welke Stallone meenam naar Amerika voor zijn vrienden. Een van de horloges gaf hij aan zijn vriend Arnold Schwarzenegger. Beide droegen hun Panerai horloges in meerdere films en wekte daarmee interesse in Panerai horloge onder het grote publiek. De zichtbaarheid van de horloges in meerdere films was geen bewuste actie, maar ontstond omdat Stallone en Schwarzenegger simpelweg hun Panerai graag en vaak droegen. Het gevolg was echter dat er wereldwijd interesse begon te ontstaan in Panerai. Tegenwoordig zien we Jason Statham en Dwayne Johnson ook met Panerai horloges.

Panerai wordt uitgebouwd tot wereldmerk door Angelo Bonati

In dezelfde periode trok Panerai de aandacht van Johann Rupert, directeur van de Vendome Luxury Group.
Hij zag potentie in de rijke militaire historie van Panerai en de samenwerking met Rolex.
In 1997 werd Officine Panerai gekocht door Vendome Luxury Group
voor 1 miljoen USD. Angelo Bonati was op dat moment werkzaam voor Cartier en
werd door Rupert gevraagd verkoopdirecteur bij Panerai te worden.

Panerai was op dat moment nog een klein Italiaans merk, nog steeds gevestigd
in het oorspronkelijke pand aan de Piazza San Giovanni.
Er was slechts een model, de Luminor.

Panerai krijgt wereldwijde bekendheid

Bonati had de visie om Panerai uit te bouwen tot een wereldmerk door gebruik te maken van de historie. Er werd een nieuwe collectie ontwikkeld en in 2001 werd Panerai internationaal gelanceerd. Ondanks de verdeelde meningen groeide Panerai snel. In 2002 werd een fabriek geopend in Neuchatel, waar werd gewerkt aan de ontwikkeling van eigen uurwerken. Het eerste uurwerk eigen uurwerk werd gepresenteerd. Het had een gangreserve van 8 dagen en vele uurwerken met diverse complicaties volgden in de jaren daarna.

Daarnaast richtte Bonati een Panerai fanclub op genaamd de Paneristi. Mede door de opkomst van internet, blogs en forums was het mogelijk om op deze manier een fanatieke fanclub te creëren en de fans te betrekken in de nieuwe ontwikkelingen bij Panerai. In 2014 opent Panerai een nieuwe fabriek, wederom in Neuchatel.

In de afgelopen 20 jaar is Panerai uitgegroeid tot een exclusief horlogemerk met wereldwijde bekendheid. Vandaag de dag zijn vrijwel alle Panerai modellen geïnspireerd op de militaire modellen welke geleverd werden aan de Italiaanse marine, hoewel aan sommige modellen wel complicaties zoals chronograven zijn toegevoegd.

Panerai horloge veilen op kopen bij Veilinghuis de Ruiter

Panerai horloge veilen bij Veilinghuis de Ruiter

Wilt u liever niet direct verkopen dan is het een optie om uw Panerai te veilen. Uw horloge zal worden aangeboden naast andere bekende luxe horlogemerken. Rolex, Omega, Cartier en nog vele andere topmerken. Bezoek één van onze kantoren en laat de waarde van uw Panerai bepalen. De horloge expert zal u een voorstel doen. Wat is ongeveer de opbrengst, inzet en de veilingkosten. Alle aangeboden horloges worden in topstaat aangeboden en online gepromoot. Bij elke veiling van Veilinghuis de Ruiter wordt er een mooie veilingcatalogus uitgegeven.

Naast het aanbieden kunt u natuurlijk ook zelf een Panerai horloge kopen op de veiling. Meld u aan en bied mee met internationale bieders. Wellicht wordt u de nieuwe eigenaar van een vintage Luminor, Radiomir of een speicale uitgave van de Panerai modellen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met één van onze kantoren in Nederland en België.