Patek Philippe horloge verkopen, veilen of taxeren

Patek Philippe horloge verkopen

Een Patek Philippe horloge verkopen omdat deze niet meer wordt gedragen? Luxe merkhorloges zoals deze kunt u verkopen bij een Horlogewisselkantoor in uw regio. Wij kopen verschillende luxe merken waaronder Patek Philippe horloges. Wij kunnen voor u bekijken wat uw horloge waard is en een reële marktprijs bieden. Voor wat meer Inkoop informatie kunt u een bezoek brengen aan een kantoor in de buurt of op onze website.

Patek Philippe horloges veilen

Patek Philip horloges horen bij de drie grote horloge merken. Sommige types kunnen veel geld opleveren op de veiling. Wij kunnen dat voor u doen. Uw Patek Philippe horloge veilen om zo uw voor de hoogst mogelijke opbrengst te gaan.

Uw horloge wordt door onze taxateurs bekeken of uw horloge geschikt is voor de veiling. Staat en type zijn heel belangrijk vandaar dat onze taxateurs een eerste beoordeling doen. Als uw horloge in aanmerking komt voor onze VerzamelaarsVeiling wordt deze opgestuurd naar ons Hoofdkantoor. Onze expert zal uw horloge taxeren en een schatting maken van de mogelijke opbrengst. Met uw toestemming wordt uw horloge geveild naast andere grote horlogemerken. Meer informatie over de voorwaarden en de werkwijze van het veilen van horloges willen wij u graag doorverwijzen naar onze pagina Veiling.

Patek Philippe horloge kopen op veiling

Naast het aanbieden, verkopen, van uw horloge kunt u natuurlijk ook horloges kopen op onze veiling. U dient zich alleen te registreren als koper. Naast Patek Philippe worden er nog meer horloges geveild zoals Brequet en Rolex. Om onze horloges te bekijken kunt u onze kijkdagen bezoeken. Die worden gehouden op ons Hoofdkantoor aan de Industrieweg 13 in Klaaswaal. Daar kunt u ook horloges kopen want naast onze online veiling kunt u ook bieden in onze veilingzaal.

Patek Philippe horloge taxeren

Wilt u een vrijblijvende of officiële taxatie van uw Patek Philippe horloge? Het Horlogewisselkantoor kan vrijblijvende taxaties uitvoeren in onze vestigen. Voor een officieel taxatierapport dient uw horloge te worden opgestuurd naar ons hoofdkantoor. Onze expert zal uw horloge taxeren en een officieel gedocumenteerd rapport opmaken. Deze worden herkend door verzekeringsmaatschappijen. Ook kan het taxeren handig zijn voor boelscheidingen of erfenissen.

Patek Philippe is een horloge met historie

Antoni Norbert de Patek was een van de oprichters van het horlogemerk Philippe Patek. Na de strijd in Polen tegen de overheersing van de Russen gaat hij zich in 1833 vestigen in Zwitserland. Patek verkocht zakhorloges aan zakenmannen in invloedrijke kringen.  Toen de zaken zo goed liepen wilde hij zelf horloges gaan produceren en vond een zakenpartner in Franciszek Czapek. Hij was net als Patek een Poolse immigrant. In 1839 richten zij het horlogebedrijf Patek, Czapek & Cie op. Ze kochten ruwe horlogeonderdelen op en deze werden zelf afgewerkt in een atelier.

In 1844 ontmoette Patek de Franse horlogemaker Andrien Philippe. Hij was de uitvinder van het sleutel loze uurwerk. Zakhorloges werden nog met een sleutel opgewonden en Patek wilde graag met hem samenwerken. Maar Patek zat met een probleem. Zijn zakenpartner Czapek moest het veld ruimen en hij was bang dat hij klanten zou verliezen. Uiteindelijk stapt hij zelf op en begint zijn eigen horlogemerk. Dit is de oorsprong van het horlogemerk Patek Philippe.

Patek Philippe werd een samenwerking tussen Patek, Philippe en Gostkowski. Andrian Patek werd hoofd van de onderneming en marketing, Gostkowksi voor de boekhouding en Philippe werd verantwoordelijk voor de uurwerken.

In 1851 krijgt het horlogemerk de opdracht om een kleine zakhorloge te maken voor Koningin Elizabeth. Een sleutel loos zakhorloge van ongeveer 3 cm groot. Een doorbraak want zo kregen ze veel bekend en erkenning in de horlogewereld en groeide hun klantenkring bij voorname personen.

Vele ontwikkelingen volgde met in 1868 de eerste polshorloge. Dit was een baquette kast op een gouden armband. Deze werd verkocht aan de Gravin Koscewicz uit Hongarije. Patek stierf in 1877 en Philippe in 1894.

De polshorloges werd steeds populairder en in 1925 werd er een horloge ontwikkeld met een eeuwigdurende kalender. Men kon nu de dag, datum, maand en de maandstand aflezen. Ook werden er chronograven met en zonder split-second mechanisme geplaatst.

In 1932 werd het bedrijf werd overgenomen door de broers Jean en Charles Stern. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie Stern. In 1932 werd ook de Calatrava horloge geproduceerd. De Calatrava waren Spaanse ridders uit de middeleeuwen die vochten tegen de Moren. Hun embleem is overgenomen als symbool bij Patek Philippe.

Vele ontwikkelingen volgens zoals in 1956 het eerste elektronische klok, in 1976 de lancering van de Nautilus sporthorloge, in 1993 de Gondolo en in 1999 de damesversie de Twintig ~4.

Patek Philippe staat nog steeds bekend als een van  de beste horlogemerken in de wereld naast A Lange & Sohne en Audemars Piguet.

Bekende Modellen Patek Philippe:

Patek Philippe horloge Gondolo Patek Philippe horloge Calatrava Patek Philippe horloge Nautilus Patek Philippe horloge Aquanaut
Gondolo Calatrava Nautilus Aquanaut