Rolex Horloge verkopen, veilen en taxeren

Rolex horloge verkopen

In het bezit van een Rolex horloge en wilt u deze verkopen? Rolex horloges zijn er in verschillende types en van verschillende materialen zoals goud en staal. Gouden Rolex horloges hebben naast hun marktwaarde ook een goudwaarde. De meeste gouden Rolex horloges worden dan ook getaxeerd op de goudprijs. Deze zijn vaak meer waard dan u denkt. Wij zijn een uitstekende partij om uw Rolex horloge te verkopen op meer dan 50 locaties door heel Nederland. Bezoek vrijblijvend een van onze kantoren.

Rolex horloge veilen

Naast de inkoop van Rolex horloges kunt u ook uw Rolex horloge veilen. Op onze VerzamelaarsVeiling worden horloges aangeboden van gerenommeerde merken. Rolex is natuurlijk één van de bekendste merken in de wereld met veel aanzien. Het bekendste type is de Daytona. Vaak uitgevoerd in goud. Geliefd door liefhebbers en verzamelaars wat een uitstekende kans biedt om deze tegen een hoge prijs te veilen. Wij bieden u de mogelijkheid om uw Rolex horloge te veilen.

Kom langs in een van onze kantoren om uw mogelijkheden te bespreken. Onze taxateur zal uw horloge beoordelen of deze geschikt is om aan te bieden. Voor het inbrengen van veilingobjecten wordt een formulier ingevuld waarnaar onze horloge-expert uw horloge zal taxeren op de mogelijke veilingopbrengst. Na uw akkoord wordt deze ingebracht op onze VerzamelaarsVeiling.

Rolex horloge kopen

Wilt u een Rolex horloge kopen? Op onze veiling kunt u een Rolex horloge kopen. U dient zich te registreren voor onze veiling op onze website van VerzamelaarsVeiling.  U kunt online bieden op onze kavels op een bezoek brengen aan ons hoofdkantoor en bieden in onze veilingzaal. Wij bieden u de mogelijkheid om onze horloges te bekijken op onze georganiseerde kijkdagen.  Dit biedt u de mogelijkheid om uit een groot aantal verschillende merkhorloges te kiezen en wellicht voor een mooie prijs.

Rolex horloge taxeren

Altijd al willen weten wat uw Rolex waard is? Wij kunnen uw Rolex horloge voor u taxeren. Voor een vrijblijvende taxatie kunt een bezoek brengen aan een kantoor in uw regio. Bij vele gouden horloges wordt de waarde gebaseerd op de goudprijs. Dit komt omdat bepaalde types niet goed in de markt liggen en geen meerwaarde hebben dan de goudprijs. Voor een officieel taxatierapport zal onze horloge-expert uw horloge taxeren op het hoofdkantoor. Hij zal een officieel gedocumenteerd taxatierapport opstellen die u kunt gebruiken voor een verzekering, boedelscheiding of erfenis verdeling.

Ook kan het voorkomen dat er officiële papieren ontbreken. Dit heeft invloed op de waarde. Een taxatierapport kan dan worden toegevoegd als een verklaring van echtheid. Meer informatie over het taxeren van horloges kunt u vinden op onze pagina Taxatie.

Rolex Historie

Hans Wildorf en zijn zwager Alfred Davis beginnen in 1905 een bedrijfje Wilsdorf & Davis in Londen. Ze kopen horlogeonderdelen en plaatsen deze in horlogekasten. Deze werden verkocht aan juweliers die hun eigen naam op de wijzerplaat konden zetten.

Hans Wilsdorf wil door de invoerrechten en belastingen zijn handel in horloges voortzetten en laat de naam Rolex in 1908 registreren in La-Chaux-de-Fonds Zwitserland. Rolex was een simpele naam, in elke taal goed uit te spreken en paste goed op de wijzerplaat.

In 1910 gaan ze zich richten op de kwaliteit van de beweging. Daar vloeit de eerste polshorloge uit die een Official certificaat krijgt door de Official Watch Rating Centre. In het hele bestaan van Rolex zijn ze er in geslaagd een record aan certificaten te krijgen voor hun kwaliteit van beweging in hun polshorloges.

In 1919 verhuisd Rolex naar Geneve en wordt de officiële naam Rolex SA. Tal van noviteiten zal het horlogemerk uitbrengen. Zoals in 1926 met de eerste Oyster horloge die water en stofdicht is. Dit wordt getest in 1927 door een zwemster die het Kanaal overzwemt. De Oyster komt glansrijk door de test.

Er volgen nog een aantal horloge types met allemaal hun eigen noviteiten. Hier onder een opsomming door de jaren heen.

 • 1931 Perpetuel Rotor wordt ontwikkeld
 • 1945 Datejust. Eerste automaat met datum en de bekende Lunnete (opsluitring) van Rolex
 • 1953 The Explorer. Horloge gebruikt bij de beklimming van de Mont Everes.
 • 1953 Submariner. Eerste duikhorloge met roterende Lunette.
 • 1955 GMT-Master. Horloge gemaakt voor piloten
 • 1956 Day Date. Eerst horloge met volledige dag aanduiding.
 • 1956 Oyster Perputuel. Bestand tegen magnetische velden (bestand tegen 1000 Gauss)
 • 1957 Lady Datejust. Eerste damesuitvoering van dit type horloge.
 • 1960 Daytona Beach Florida. Voorloper van het icoon van Rolex. Ontstaan uit de Super Speedway records op de Daytona International Speedway. Op deze baan zijn vele snelheidsrecords gebroken.
 • 1963 Daytona. Het icoon van de Rolex serie. Dit horloge is water- en stofdicht met een tachmetrische schaal op de bezel.
 • 1971 The Explorer. Update van het vorige type.
 • 2000 Daytona Cosmograph. Een horloge met een automatisch uurwerk met veel minder onderdelen dan andere automatische uurwerken.

Bekende Modellen Rolex:

Rolex horloge Daytona horloge Rolex horloge GTM Masters horloge Rolex horloge Datejust horloge Rolex horloge Day date horloge Rolex horloge Oyster Perpetua horloge
Daytona GTM-Masters Date Just Day Date Oyster Perpetual