Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Rolex horloge verkopen, veilen of laten taxeren

Rolex horloge verkopen

Rolex horloge verkopen tegen een marktconforme prijs? Maak gebruik van de 80 locaties in Nederland en België voor een vrijblijvende taxatie van uw vintage horloge.  Rolex heeft een groot aantal populaire modellen zoals de Submariner, Datejust en GTM-Masters.

Rolex horloges zijn er in verschillende modellen, kleuren en maten. Ook wordt er onderscheid gemaakt materialen, zoals goud en staal, of in jaartal. Gouden Rolex horloges hebben naast hun marktwaarde ook een goudwaarde. De meeste gouden horloges worden niet getaxeerd op de goudprijs maar op de marktwaarde. Door de stijgende prijzen van merkhorloges en de populariteit van vintage horloges kan het voor u dé tijd zijn om uw Rolex horloge te verkopen. Bezoek vrijblijvend een van onze kantoren in Nederland en België.

Rolex oprichter Hans Wilsdorf.

Rolex geschiedenis.

De geschiedenis van Rolex begint bij de zakenman en visionair Hans Wilsdorf. In 1905 richt hij op 24-jarige leeftijd, samen met zijn schoonbroer Alfred Davis, het bedrijf Wilsdorf & Davis op in Londen. Wilsdorf en Davis richtte zich op de import en distributie van Zwitserse horloges.

In die periode droomde hij van een horloge wat gedragen kan worden om de pols. In die tijd waren zakhorloges de norm, waren polshorloges niet nauwkeurig en werden deze zelfs als vrouwelijk gezien. Hans Wilsdorf voorzag dat het mogelijk zou zijn een polshorloge te ontwikkelen wat zowel nauwkeurig als elegant zou zijn.

De oprichting van Rolex in 1908.

In 1908 werd Rolex opgericht. De naam heeft geen verdere betekenis. De naam Rolex werd verzonnen omdat deze in alle talen uitgesproken en geschreven kon worden en mooi zou staan op de wijzerplaat. In 1910 werd voor het eerst een chronometer certificaat toegekend aan een Rolex polshorloge. In 1914 werd een Rolex polshorloge als eerste polshorloge aller tijden voorzien van een “Kew A” certificaat, een bewijs van nauwkeurigheid. Best bijzonder omdat het tot dan toe alleen aan scheepschronometers was toegekend.

De Rolex Oyster | Water- en stofdicht.

In 1926 bracht Rolex het eerste model “Oyster” op de markt. Dit horloge werd vernoemd naar een oester, omdat het door een nieuw ontwikkelde kast water- en stofdicht was. Om te bewijzen dat dit nieuwe model waterdicht was, zwom de Britse zwemster Mercedes Gleitze in 1927 Het Kanaal over met een Rolex Oyster om haar nek. Het horloge werkte nog steeds uitstekend na de tien uur durende zwemtocht. Hiermee was bewezen dat dit nieuwe model waterdicht was.

Rolex bleef zich toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe technieken voor haar horloges. Zo werd in 1931 het eerste automatische polshorloge genaamd Rolex Perpetual horloge op de markt gebracht. Dit horloge wond zichzelf op aan de hand van de bewegingen van de drager. De techniek die hiervoor werd ontwikkeld was vele malen beter dan die van de concurrentie.

Het eerste iconische model van het horlogemerk werd de Rolex Datejust, geïntroduceerd in 1945. De Datejust had een automatisch chronometer uurwerk in een waterdichte kast. Daarnaast werd de datum voor het eerst getoond in een datumvenster en versprong deze exact op middernacht. In de jaren die volgden werd altijd gewerkt aan nieuwe technieken en modellen. Alle horloges werden door hun kwaliteit al snel een statussymbool en er werden door de jaren heen vele nieuwe iconische modellen geïntroduceerd.

Advertentie van de Rolex Submariner

Rolex Explorer (1953)

In 1953 werd de top van de Mount Everest bereikt door Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay, beide leden van het expeditie team van Sir John Hunt. De leden van het expeditie team droegen een Rolex Oyster Perpetual horloge. Ter ere van hun succes introduceerde ze in 1953 de Rolex Explorer, een simpel en robuust horloge bedoeld voor ontdekkingsreizigers.

Rolex Submariner (1954)

De Rolex Submariner werd in 1954 geïntroduceerd als het eerste duikershorloge ter wereld. Het horloge was waterdicht tot een diepte van 100 meter en werd voorzien van een draaibare lunette. Hiermee konden duikers bijhouden hoe lang zij onderwater waren. Het horloge verwierf in de decennia die volgden een iconische status en werd onder andere gedragen door James Bond in diverse films.

Rolex Millgaus (1954)

Magnetisme is altijd een groot probleem geweest voor horloges, omdat horloges onder invloed van magnetisme niet meer nauwkeurig liepen of helemaal stopten met lopen. De Rolex Millgaus was door een speciaal ontwikkelde anti-magnetische kast het eerst horloge wat bestand was tegen magnetisme tot 1000 Gauss en was daarmee destijds revolutionair. Omdat ‘1000” in het Frans ‘Mille” is, is de naam van dit model wat tegen 1000 Gauss bestand was “Milgauss” geworden.

Rolex GMT-Master (1955)

Door de opkomst van de burgerluchtvaart, ontstond er onder piloten de behoefte aan een horloge waarop twee tijdzones weergegeven kunnen worden. Rolex ontwikkeld in samenwerking met Pan American World Airlines een horloge voor piloten. Uit deze samenwerking werd de Rolex GMT-Master geïntroduceerd in 1955. De GMT-Master was voorzien van een draaibare  lunette waarmee op een simpele manier een tweede tijdzone ingesteld kon worden. De kleuren (rood en blauw) van deze lunette werden geïnspireerd op de kleuren in het logo van Pan American World Airlines.

Rolex Day-Date (1956)

In navolging op het succes van de Rolex Datejust, werd in 1956 de Rolex Day-Date geïntroduceerd. Dit horloge werd enkel gemaakt van 18 karaats goud of platina en is naast een datumvenster ook voorzien van een dag-aanduiding, waarbij de dag voluit geschreven wordt. Vele invloedrijke personen droegen exclusieve horloges en de Day-Date was favoriet bij velen van hen. Doordat de Day-Date door vele Amerikaanse presidenten werd gedragen, heeft de Day-Date hieraan de bijnaam “Rolex President” te danken.

Rolex Daytona vernoemd naar de legendarische racebaan Daytona beach

Rolex Daytona (1963)

De eerste chronograaf-horloges werden aanvankelijk de Rolex Chronograph genoemd en later de Rolex Cosmograph. Pas in 1963 werd de Daytona geïntroduceerd als een chronograaf-horloge voor coureurs. De naam “Daytona” is afgeleid van de legendarische racebaan Daytona Beach in Florida.

Rolex Sea Dweller (1963)

Door het grote succes van de Submariner onder duikers, werd de Rolex Sea-Dweller ontwikkeld voor professionele diepzeeduikers. Het horloge was tot grotere dieptes waterdicht en was voorzien van een helium decompressie ventiel.

Rolex Yachtmaster (1992)

De  Rolex Yachtmaster werd in 1992 geïntroduceerd en was vooral gericht op de zeilsport. In 2007 werd de Yachtmaster II op de markt gebracht, voorzien van een programmeerbare start-timer, waardoor een zeiler direct na het startschot over de startstreep kan gaan.

Rolex Skymaster (2012)

De Rolex Skymaster is het laatste model wat door Rolex is geïntroduceerd. Het horloge is bedoeld voor wereldreizigers en geeft twee tijdzones weer,  evenals een kalender welke maar één keer peer jaar gelijkgezet hoeft te worden. Beide complicaties worden bedient met de draaibare lunette.

Rolex horloge veilen bij Veilinghuis de Ruiter

Rolex horloge veilen bij Veilinghuis de Ruiter

Wilt u liever niet direct verkopen dan is het een optie om uw Rolex te veilen. Uw horloge zal worden aangeboden naast andere bekende luxe horlogemerken. Breitling, Omega, Cartier en nog vele andere topmerken. Bezoek één van onze kantoren en laat de waarde van uw Rolex bepalen. De horloge expert zal u een voorstel doen. Wat is ongeveer de opbrengst, inzet en de veilingkosten. Alle aangeboden horloges worden in topstaat aangeboden en online gepromoot. Bij elke veiling van Veilinghuis de Ruiter wordt er een mooie veilingcatalogus uitgegeven.

Naast het aanbieden kunt u natuurlijk ook zelf een Rolex horloge kopen op de veiling. Meld u aan en bied mee met internationale bieders. Wellicht wordt u de nieuwe eigenaar van een vintage Submariner, GTM-Masters of een Rolex Day-Date.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met één van onze kantoren in Nederland en België.