Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Werkwijze van inkoop, veilen, verpanden en taxeren

Werkwijze bij het Horlogewisselkantoor

Het verkopen van een luxe en exclusief horloge doet u niet iedere dag. Daarom is het belangrijk dat u geholpen wordt door de specialisten van het Horlogewisselkantoor. U wilt waarschijnlijk graag weten of uw gouden horloge naast de goudwaarde ook nog extra waarde bezit? En hoe werkt het allemaal bij het Horlogewisselkantoor?

Daarom willen wij u graag een korte uitleg geven over de werkwijze bij de inkoop, veilen, opslag, verpanden en het taxeren van luxe exclusieve horloges, zakhorloges en fashion horloges.

Werkwijze bij inkoop horloges

Het Horlogewisselkantoor heet u van harte welkom in één van de 80 locaties in Nederland en België. Bij een bezoek aan het kantoor zal de vestigingsmanager uw horloge beoordelen in een aparte ruimte. Zo is uw privacy en veiligheid gewaarborgd.

Er zal direct een taxatie worden uitgevoerd. Heeft het horloge een meerwaarde of niet. Zo niet dan zal de vestigingsmanager direct een bod doen naar aanleiding van de huidige goudprijs.

Vertegenwoordigd uw horloge een hogere waarde, exclusief merk of verzamelwaarde, dan zal in overleg met de horloge expert een bod worden gedaan. Dit is afhankelijk van een aantal criteria..

Bij een akkoord zal de vestigingsmanager u contact of per bank uitbetalen. Meer informatie over het inkopen van horloges kunt u vinden op de pagina Inkoop van horloges.

Werkwijze met Veilen van horloges

De laatste jaren is het veilen van horloges zeer intrek bij consumenten. Het veilen van kostbare objecten zoals merkhorloges kent meerdere voordelen voor u als klant.

Het Horlogewisselkantoor biedt u de mogelijkheid om in samenwerking met Veilinghuis de Ruiter u horloge te veilen. Naast het zelf inbrengen van uw horloge kunt u natuurlijk zelf ook deelnemen aan de veiling. Deze is in het veilinghuis of online te volgen.

Bij een bezoek aan het Horlogewisselkantoor wordt uw horloge eerst beoordeeld. Wat is voor u de beste optie? Veilen of direct verkopen.

Wilt u graag uw horloge veilen dan zal de vestigingsmanager een officieel innameformulier invullen. Deze zal door u beide worden ondertekend. Het object wordt veilig verstuurd en verzekerd bewaard.

Op de pagina Veilen van horloges wordt dieper ingegaan of de werkwijze, voordelen en de afhandeling. Interesse? Neem dan contact op met een Horlogewisselkantoor bij u in de regio.

Verpanden van horloges

Soms is uw horloge u dierbaar en wilt u deze liever niet verliezen. Verkopen is voor u geen optie. Maar een beetje extra geld kunt u wel gebruiken. Dan is het verpanden van een horloge een prima optie. Uw horloge wordt eerst op waarde geschat. Een deel van dat bedrag kunt u gebruiken als onderpand.

De looptijd van uw verpanding is 2 maanden en kan na elke periode weer opnieuw worden afgesloten. Wilt u na 2 maanden uw horloge weer ophalen? Dan betaald u het geleende bedrag terug plus de rente.

Bij het afsluiten van een verpanding ontvangt u een pandbewijs met daarop alle gegevens. U dient dit formulier goed te bewaren als bewijs dat het onderpand van u is. Voor meer informatie over het verpanden van horloges kunt u de website raadplegen of een bezoek brengen aan één van onze kantoren in Nederland.

Taxeren van horloges

Er kunnen voor u verschillende redenen zijn om een taxatie uit te laten voeren. De meeste klanten willen gewoon graag weten wat het horloge waard is en wat ze ervoor kunnen krijgen. Bij een bezoek aan het Horlogewisselkantoor bieden wij u de kans een gratis taxatie uit te laten voeren.

De waarde van het horloge hangt dan af van de actuele koersen.

Heeft u een officieel taxatierapport nodig voor de verzekering, boedelscheiding of erfenis? Maak dan een afspraak bij een Horlogewisselkantoor bij u in de buurt.

Hoe de taxatiewaarde tot stand komt is allemaal te lezen op de pagina Taxatie van horloges. Daar wordt uitgebreid ingegaan op de werkwijze, bepalen van de taxatiewaarde en wat er allemaal mogelijk is.

Horloge opslaan in een veilige kluis

Een exclusief horloge opslaan in een veilig kluis. Dat geeft bijvoorbeeld een veilig gevoel tijdens een vakantie. Zo zijn uw eigendommen beschermd  tegen diefstal, verlies of brand. Het Horlogewisselkantoor biedt u de mogelijk uw exclusieve horloge en andere waardevolle spullen op te slaan in een kluis van De Veiligste Kluis. Wel zo veilig.

Om een kluis te huren kunt u een afspraak inplannen of contact opnemen met een kantoor in uw regio. In Nederland is er een landelijke dekking zodat u niet ver hoeft te reizen.

Bij het eerste bezoek aan het Horlogewisselkantoor worden alle mogelijkheden en voorwaarden met u besproken en kunt u direct een kluis huren. Uw kluis wordt opgeslagen op een anonieme locatie met het hoogste beveiligingsniveau. Ook zijn de kantoren goed beveiligd en is uw privacy gewaarborgd.

Geïnteresseerd in het veilig opslaan van uw exclusieve horloge? Kijk voor meer informatie op de pagina Horloge opslag.