Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Inkoop van gouden horloges of merkhorlogesInkoop van luxe merkhorloges en vintages horloges.

Een horloge verkopen kan op verschillende manieren. Online aanbieden, veilen of verkopen. Het verkopen bij het Horlogewisselkantoor heeft een aantal voordelen:

 • Gratis taxatie van uw horloge
 • Meer dan 80 locaties in Nederland en België
 • Direct contant geld
 • Verkopen in een veilige omgeving
 • 35 jaar ervaring
 • Altijd geholpen door een expert

Het Horlogewisselkantoor is gespecialiseerd in het in- en verkopen van kostbaarheden zoals sieraden, diamanten en horloges. In 35 jaar is het familiebedrijf gegroeid en is er veel ervaring opgedaan in het inkopen van luxe horlogemerken. Naast de eventuele goudwaarde van het horloge wordt er ook gekeken naar de marktwaarde.

Veel vintage horloges zijn namelijk in waarde gestegen of meer waard dan de excentrieke waarde. Meer dan genoeg redenen om uw horloge te verkopen. Maak gebruik van de trend waarin gedragen horloges populair zijn en de waarde de laatste jaren is gestegen.

Heeft u nog twijfels en zou u graag eerst de waarde willen weten? Wij beoordelen uw horloge graag en wellicht is uw horloge meer waard dan u denkt.

Het verkopen van horloges

Het Horlogewisselkantoor koopt zowel heren- als dames horloges van bekende luxe merken. Dit kunnen gouden horloges zijn die meer opbrengen dan de goudprijs. Een mooi Zwitsers uurwerk heeft immers een meerwaarde tegenover een quartz uurwerk. De inruilwaarde ligt dan ook hoger.

Ook antieke zakhorloges met gouden kasten en speciale uurwerken kunnen een verzamelwaarde bezitten. De prijs van deze antieke zakhorloges is onder andere afhankelijk van meerdere facetten. De taxatiewaardes lopen dan ook ver uiteen van een paar tientjes tot een paar duizend.

De werkwijze bij inkoop van horloges door het Horlogewisselkantoor.

U zult wellicht vragen hebben over hoe het Horlogewisselkantoor werkt bij het inkopen van horloges. Dit begint natuurlijk bij een bezoek aan één van de 80 locaties in Nederland en België. Alle kantoren zijn voorzien van aparte ruimtes en zijn goed beveiligd. Zo kunt u in alle privacy uw horloge aanbieden zonder dat er andere klanten mee kijken.

De inkoper van het kantoor zal uw horloge op een aantal punten beoordelen. De meeste gouden horloges zijn niet meer waard dan de actuele goudprijs. De waarde hangt dus sterk af van de dagprijs. Uw horloge wordt getest op echtheid en het gewicht wordt geschat. Het Horlogewisselkantoor werkt met marktconforme prijzen en betaald per bank of in contanten uit.

Het kan ook voorkomen dat uw gouden horloge een meerwaarde heeft of is gemaakt van een ander materiaal. Dan wordt het horloge op een andere manier getaxeerd.

De waarde is sterk afhankelijk van een aantal criteria.

 • Merk
 • De staat van het horloge
 • Leeftijd (bouwjaar)
 • Model
 • Type
 • Referentienummer
 • Compleetheid van de doos en documentatie / papieren
 • Marktprijs Marktwaarde (Verzamelwaarde en vraag en aanbod)

De inkoper zal samen met de horloge expert deze criteria doorlopen en tot een inkoopprijs komen. U hoeft dus niet te wachten, foto’s te uploaden of af te wachten of iemand op uw horloge biedt. Gewoon direct een eerlijk bod en een contante uitbetaling.

Welke horloges koopt het Horlogewisselkantoor?

Het Horlogewisselkantoor is vooral geïnteresseerd in horloges van luxe exclusieve merken. Niet alleen polshorloge maar ook antieke zakhorloges komen in aanmerking. Daarbij is de staat en merk zeer bepalend.

Een aantal luxe exclusieve horlogemerken worden getoond op de website bij Horlogemerken. Dit is niet het volledige aanbod want er zijn nog vele merken die wij ook inkopen.

De meest aangeboden horloges zijn toch wel Breitling, Rolex, Omega, Cartier.Maar ook andere merken die niet in het overzicht staan kunt u aanbieden. Dus twijfel niet en kom gewoon langs. Een taxatie van uw horloge is gratis en zo weet u precies wat uw horloge nu eigenlijk waard is.

Horlogewisselkantoor

Horlogewisselkantoor is onderdeel van het Goudwisselkantoor. Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring in de verzamelbranche en het in- en verkopen van goud en zilver en horloges. Wij zijn een vertrouwd adres ook voor het verkopen van uw horloge. Wij willen u dan ook graag uitnodigen om een bezoek te brengen aan ons kantoor. Wilt u meer weten? Kijk dan op de site of neem contact op met één van de kantoren in Nederland en België.