Taxatie van horloges. Vrijblijvend of een officieel rapport

Taxatie van uw horloge  

Een taxatie van uw horloge kan verschillende redenen hebben. Het horloge is een erfstuk en u wilt graag daarvan de waarde weten. Deze waarde kan belangrijk zijn bij de verdeling van de inboedel. Of u heeft een officieel taxatierapport nodig voor uw inboedelverzekering. Wij kunnen uw horloge ook vrijblijvend taxeren wanneer u de intentie heeft deze bij ons wilt verkopen. Wanneer uw horloge bij ons wilt aanbieden voor de veiling wordt deze ook getaxeerd en beoordeeld om de mogelijke opbrengst te bepalen.

Taxatierapport van uw horloge

Een taxatierapport kan handig zijn of zelfs verplicht worden gesteld bij een erfenis, boedelscheiding of door een verzekeringsmaatschappij. Een officieel gedocumenteerd rapport waar de waarde van uw horloge in is vastgelegd door een expert. Ook bij het ontbreken van certificaten of andere documenten kan de waarde zonder taxatierapport behoorlijk verminderen. De koper wil immers weten of uw horloge echt is.

Kosten van een taxatierapport

Kosten van een officiële taxatie kunnen variëren. Elke klant heeft immers andere wensen. Onze taxateurs zullen samen met u bekijken wat de kosten zijn van het opmaken van het taxatierapport. Hiervoor dient u een bezoek te brengen aan een van onze kantoren.

Bepalen van het taxatiewaarde

Onze horloge-expert zal uw horloge op meerdere punten beoordelen.

De staat van het horloge
De staat van uw horloge is natuurlijk heel belangrijk voor de waarde. Wanneer het horloge defecten heeft of schade heeft opgelopen is dat niet positief voor de waarde. Wij kunnen eventueel reparaties verrichten om de taxatiewaarde te beïnvloeden.

Het merk
Er zijn vele fijne Zwitserse horloge merken op de markt. Sommige horloges zijn zeer intrek en hebben een hogere waarde dan een andere merkhorloges.

Leeftijd
De leeftijd van een horloge kan invloed hebben op de waarde. Vooral bij antieke horloges of verzamelhorloges speelt het bouwjaar een rol. Sommige bouwjaren zijn zeldzamer of meer geliefd.

Model
Een samenspel van merk en type kan bepalend zijn voor een hogere taxatie. Sommige modellen zijn meer geliefd of zijn trendgevoelig.

Compleetheid van de doos en documentatie
Wanneer er geen certificaten of dozen aanwezig zijn zal dat sterke invloed hebben op de taxatiewaarde. Zonder documentatie is uw horloge moeilijk te verkopen. De meeste kopers willen toch weten wat ze kopen.

Marktprijs
De taxatiewaarde wordt bepaald door de punten die hierboven zijn omschreven. De belangrijkste factor is De Marktprijs. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Worden er veel van hetzelfde aangeboden of is uw horloge speciaal of zeer intrek bij consumenten.

Horloge verkopen na taxatie?

Horlogewisselkantoor is onderdeel van het Goudwisselkantoor en heeft meer dan 25 ervaring. Wij zijn een serieus en betrouwbaar bedrijf dat meer dan 50 kantoren heeft in Nederland. Laat uw horloge door ons gratis en vrijblijvend taxeren. Wij kopen uw horloge tegen reële marktprijzen en tegen een contante betaling. U kunt tijdens het bezoek al uw vragen stellen aan onze taxateur.