Veilen van horloges op onze veiling

Veiling horloges via Veilinghuis De Ruiter

De veiling van horloges vindt plaats op onze Veilinghuis De Ruiter en andere Veilingpartners. Wij weten precies waar de juiste kopers zich bevinden. Sommige horlogemerken kunnen meer waard zijn dan alleen het goud, zilver of platina. Sommige horloges zijn zelfs voorzien van diamanten. Wij kunnen uw horloge aanbieden in onze veiling om zo tot een hogere opbrengst te komen natuurlijk gebeurt dit altijd in overleg.

Horloge inbrengen voor veiling

Wanneer u gebruik wilt maken van onze veiling zult u een bezoek moeten brengen aan een van onze kantoren. Wij kunnen voor u de beste mogelijkheden bekijken. Sommige horloges zijn niet echt geschikt voor de veiling omdat ze niet meer opbrengen dan alleen de goudprijs. U kunt dan uw horloge direct verkopen tegen een reële marktprijs.

Als blijkt dat u horloge mogelijk interessant kan zijn voor onze veiling zal de taxateur samen met u een innameformulier invullen. Hier worden uw gegevens ingevuld en een omschrijving van uw horloge. Na het controleren van alle gegevens wordt deze door u en onze taxateur ondertekend.

Uw horloge zal verzekerd worden opgestuurd naar ons Hoofdkantoor in Klaaswaal. Daar zal uw horloge door een expert worden getaxeerd en bekeken. Onze horloge specialist zal een inschatting maken van de te verwachten opbrengst.

De taxatiewaarde van uw merk-horloges is afhankelijk van de volgende punten:

  • De conditie van het horloge
  • Materiaal (Goud, zilver of ander metaal)
  • Het merk
  • Leeftijd
  • Model – type
  • Compleetheid van de doos en documentatie
  • Marktprijs

Nadat onze specialist uw horloge heeft getaxeerd en een inschatting heeft gemaakt van te verwachten opbrengst wordt met u contact opgenomen. Wanneer u akkoord gaat met de voorwaarden wordt uw polshorloge of zakhorloge ingezet in onze veilingen.

Onze werkwijze na veiling

Wanneer uw horloge is geveild kunt u terecht bij een van onze kantoren waar u uw horloge heeft ingeleverd. De taxateur zal contact met u opnemen om een afspraak te maken. De opbrengst van de veiling kan contant of per bank worden voldaan.

Horloges kopen via veiling

Naast het verkopen van uw horloge via onze veiling kunt u natuurlijk ook horloges kopen. Voor het kopen van een mooi merkhorloges dient u zich te registreren op de website van Veilinghuis De Ruiter. Meer informatie over de veilingsdata en kijkdagen vindt u in onze Agenda. U kunt meebieden in onze veilingzaal in Klaaswaal of online bieden. Onze veiling is dus live te volgen.

Voor meer vragen over het aanbieden en kopen van horloges via veiling kunt u terecht in een van onze kantoren. Met onze kantoren hebben een landelijke dekking dus altijd bij u in de buurt.