Welkom bij Horlogewisselkantoor

Inkoop en verkoop van luxe merkhorloges

Bekijk alle merken Bekijk alle locaties

Horloge veilen of kopen op de veiling

Veiling horloges van horloges in samenwerking met Veilinghuis De Ruiter

Geïnteresseerd in een veiling van exclusieve horloges, sieraden en andere kostbaarheden? Neem deel aan de veiling van Veilinghuis de Ruiter. Of u nu een horloge wilt veilen of zelf op zoek bent naar een horloge. Een veiling meemaken is een leuke ervaring die u in de zaal of online kunt ervaren.

Waarom een horloge veilen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een horloge te veilen in plaatst van direct te verkopen. Niet alle horloges of zakhorloges zijn geschikt om te veilen. Daarom is het belangrijk eerst een bezoek te brengen aan het Horlogewisselkantoor.
Sommige horloges kunnen namelijk meer waard zijn dan alleen het goud, zilver of platina. Vooral exclusieve horloges hebben een meerwaarde. Door alle liefhebbers en verzamelaars bij elkaar te brengen op een veiling is de kans groter dat uw horloge meer opbrengt.

Wat zijn de voordelen?

Voor het inbrengen van objecten op de veiling is het belangrijk om de voor- en nadelen te bespreken met een inkoper van het Horlogewisselkantoor. Het moet natuurlijk in uw voordeel uitpakken. Een aantal voordelen van het veilen zijn:

  • Een gratis taxatie van uw horloge
  • Meerdere exclusieve horloges worden geveild
  • Groot netwerk van internationale aanbieders en kopers
  • Veiling is in de veilingzaal en internationaal online te volgen
  • Geen extra werk bij het afwikkelen van de transactie

Horloge inbrengen voor veiling

Een Horloge inbrengen voor de veiling is heel erg eenvoudig. Profiteer van de landelijk dekking van het Horlogewisselkantoor. Altijd een kantoor in uw regio. Dus geen lange afstanden, foto’s uploaden of andere extra handelingen. Maar een transparante prijs.

Bij een bezoek aan het Horlogewisselkantoor kunt u aangeven dat u mogelijk geïnteresseerd bent om uw horloge of verzameling te veilen. Door onze ervaring te gebruiken kan er een goede inschatting worden gedaan of het horloge geschikt is voor de veiling. De meeste gouden horloges vertegenwoordigen geen extra waarde. De meeste exclusieve (gouden) merkhorloges of vintage modellen wel.

Achten wij uw horloge niet geschikt voor de horlogeveiling of wilt u niet langer wachten dan kunt u er ook voor kiezen om het horloge direct te verkopen.

De inkoper zal in overleg met de horloge expert van het Veilinghuis een schatting maken van de waarde en met u een start bod afspreken.

Om alle gegevens goed te documenteren zal er een officieel innameformulier worden ingevuld. Hier worden alle gegevens van u en de objecten omschreven en ondertekend. Alle voorwaarden worden door de vestigingsmanager met u doorgenomen.
Alle ingenomen objecten worden zorgvuldig en veilig en verzekerd opgeslagen.

Om een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren wordt uw horloge nauwkeurig omschreven, gefotografeerd en in een prachtige veilingcatalogus geplaatst. Uiteraard is deze ook voor iedereen internationaal online te bekijken.

Onze werkwijze na veiling

Is uw horloge geveild, verkocht en betaald? Dan krijgt u automatisch bericht over de opbrengst en zal de uitbetaling binnen 6 weken worden uitbetaald . Er is ook een mogelijkheid om dat via het Horlogewisselkantoor te regelen. Dit graag in overleg met de vestigingsmanager.

Horloges kopen tijdens onze veiling

Wilt u een exclusief horloge kopen op de veiling van Veilinghuis de Ruiter? Dat is natuurlijk ook mogelijk. U kunt zich dan vooraf registreren op de site. Na het invullen van het registratieformulier krijgt u een mail om uw account te activeren.

Voor meer informatie over het kopen via de veiling kunt u het beste de website van Veilinghuis de Ruiter bezoeken. Liever met iemand in gesprek? Dan kunt u altijd contact opnemen. Hier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Horloges kopen via onze Juwelierswinkels

Naast het verkopen via onze veilingen verkopen wij ook horloges via onze webshop
Reclaimed.nl. Of bezoek onze juwelierswinkels in Almere, Rotterdam en Maasstricht.